Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Hybride werken is here to stay! Maar hoe faciliteer je dit op de lange termijn?

Het ziet ernaar uit dat hybride werken in de cloud – deels op kantoor, deels thuis – een blijvertje is. Veel organisaties hebben er, weliswaar noodgedwongen tijdens de pandemie, goede ervaringen mee opgedaan. Het scheelt veel (reis)tijd en bevordert de productiviteit.

Maar voor dat laatste is het wel zaak dat je IT perfect functioneert. Is dat niet het geval, dan krijg je bijvoorbeeld te maken met medewerkers die niet bij al hun bestanden kunnen, of met irritaties als lange laadtijden, trage downloads en vastlopende videocalls.

Het begint met een solide fundament

Hoe zorg je er nu voor dat hybride werken altíjd productief en efficiënt kan zijn? Dat het zowel thuis als op kantoor dezelfde gebruikerservaring biedt, met dezelfde snelheid en toegankelijkheid van applicaties en bestanden? Om dat te bereiken, is een robuuste onderliggende verbinding in ieder geval een vereiste. Daarbij moet er goed nagedacht worden over continuïteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Een complete oplossing

Bovenop dat solide fundament, kun je gaan bouwen aan een complete oplossing. Denk daarbij aan een op maat ingerichte en compleet gemanagede digitale werkplek, die jouw medewerkers altijd en overal efficiënt laat werken, via welk device dan ook. En aan aanvullende security-maatregelen, om je bedrijf en medewerkers te beschermen tegen bijvoorbeeld ransomware en phishing. Met multifactor-authenticatie kunnen medewerkers bovendien op iedere locatie veilig inloggen.

Snel zakelijk glasvezel

Om die ultieme combinatie te maken van een solide fundament met een goede, zakelijke verbinding en daarop een effectieve hybride werkplek, werkt Previder onder andere samen met haar partner Eurofiber. Een stabiele, snelle en veilige connectie met cloudapplicaties vraagt immers om hoogwaardige, snelle glasvezelverbindingen. Eurofiber beschikt over een eigen glasvezelnetwerk dat geoptimaliseerd is voor zakelijk gebruik. Dat brengt vele voordelen met zich mee:

1. Niet meer lang wachten of haperende calls
Glasvezel biedt een hoge internetsnelheid én beschikbaarheid (99,9 procent). Zakelijk internet levert verbindingen tot 10 GB/s, waardoor je niet meer hoeft te wachten op downloads en het beeld van videocalls niet bevriest.

2. Net zo snel uploaden als downloaden
Glasvezel is symmetrisch, wat betekent dat de uploadsnelheid gelijk is aan de downloadsnelheid. Bestanden versturen vanaf meerdere devices gaat dus supersnel!

3. Nooit meer offline
Wanneer je kiest voor zakelijk glasvezel, kun je dit redundant laten uitvoeren. Dat zorgt ervoor dat, wanneer er ergens een issue is, de tweede lijn het overneemt. Daardoor blijf je altijd internetverbinding houden, ook bij onderhoud. Daarnaast kun je het verkeer op je netwerk beschermen met Anti-DDoS, zodat cybercriminelen je netwerk – en dus je applicaties en website – niet plat kunnen leggen met DDoS-aanvallen.

4. Meer gebruikers? Geen probleem
Neemt het gebruik toe en vraag je meer van je verbinding? Met een schaalbare netwerkoplossing zorg je ervoor dat je eenvoudig in bandbreedte kunt groeien.

5. Veilig aan het werk
Ransomware-aanvallen, phishing-mails: cybercriminelen zitten niet stil en iedere organisatie kan slachtoffer worden. Je wilt snel en eenvoudig kunnen werken met je hybride werkplek, maar ook veilig. Om je zo goed mogelijk tegen cybercriminaliteit te beschermen, biedt Previder verschillende diensten. Denk daarbij aan monitoring van je IT-omgeving om tijdig bedreigingen te detecteren, medewerkerstrainingen rondom het herkennen van en omgaan met bedreigingen als phishing, end-point-beveiliging en het veilig inloggen met multifactor-authenticatie.

6. Private én public
Maak maximaal gebruik van de veilige omgeving van de private cloud in combinatie met de schaalbaarheid en kostenvoordelen van de public cloud. Eurofiber en Previder trekken samen op om snelle en betrouwbare verbindingen te realiseren, ook met grote cloudpartijen als Microsoft en Google.

Wil jij het hybride werken omarmen en je medewerkers hierin faciliteren? We gaan graag met je in gesprek over hoe de ideale hybride werkplek op het juiste fundament er voor jou uitziet. Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.