Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Hybride cloud-management voor dummies

Handleiding voor het beheren van een hybride cloud omgeving

De cloud is overal. Er zal niemand zijn die dit ontkent. Maar wat de cloud nou precies inhoudt, dat is voor velen niet helemaal duidelijk. Tijd voor duidelijkheid, daarom bracht HPE het boek Hybrid cloud management for dummies uit. In eenvoudige en heldere taal komen alle thema’s in de wondere wereld van de cloud aan bod.

Wat, waarom, hoe is die cloud?

Dit handboek vertelt de lezer welke eigenschappen de cloud heeft, ongeacht de vorm of aanbieder. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de verschillen tussen de publieke, private of hybride cloud en waarom bedrijven steeds meer gebruik maken van cloud. Ook de grootste obstakels die verregaande modernisering tegenhouden, komen aan bod. Denk hierbij onder andere aan:

  • Traagheid: doordat IT alles moet ondersteunen, houdt de afdeling zich teveel bezig met operationele taken en te weinig met innovatie. Business units raken gefrustreerd en gaan zelf diensten inkopen, met als gevolg een wildgroei aan services.
  • Shadow IT: door slecht – of niet beheerde – IT-services ontstaat er een wildgroei aan cloud-omgevingen, virtuele machines (VM's) en containers.
  • Silo’s: afzonderlijke bedrijfseenheden creëren hun eigen resourcepools en implementeren hun eigen services. Hierdoor raakt IT het overzicht volledig kwijt.
  • Hogere kosten: bij een gebrek aan zichtbaarheid heeft centraal IT geen beeld meer van alle IT-middelen in de organisatie, wat leidt tot hogere uitgaven.

Onvermijdelijk naar een hybride cloud-omgeving

Om aan de eisen van enerzijds flexibiliteit, wendbaarheid en innovatievrijheid tegenover centraal IT-beheer, overzicht en eenduidig beleid tegemoet te komen, verandert het cloud-landschap drastisch. Langzamerhand zien we steeds vaker hybride cloud-omgevingen verschijnen. Dat wil zeggen, omgevingen met diensten van meerdere cloud-providers en tegelijkertijd private cloud-omgevingen op locatie. Dit vergt het uiterste van IT en vraagt om geavanceerde managementtools om al deze oplossingen en activiteiten goed te beheren.

Het HP ‘Cloud management for Dummies’ biedt hierbij een tiental oplossingen. Download hier Hybrid cloud management for dummies en de hybride cloud heeft in no-time geen geheimen meer voor je!

 

Download de whitepaper
Download