Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Hybride cloud management voor dummies

Krijg volledige controle over jouw cloud

De hybride cloud is inmiddels uitgegroeid tot het populairste cloudmodel. Logisch, want steeds meer organisaties combineren het voordeel van publieke cloudtoepassingen met eigen publieke cloudoplossingen. Wil je een gedegen hybride cloud management op poten zetten, dan is het belangrijk dat je alle ins en outs van de hybride cloudstructuur kent. Met het e-boek Hybrid Cloud Management for dummies mag dat geen probleem zijn!

Hoofdstuk 1: hybride cloud management begrijpen

Overal waar je kijkt, zie je de cloud. Wereldwijd verhuizen softwareleveranciers met hun nieuwe producten richting de cloud of krijgen oudere applicaties een cloud-facelift. Al heel snel heb je dus een wirwar aan applicaties en leveranciers waar je in jouw strategie rekening mee moet houden. Het eerste hoofdstuk van dit e-boek beschrijft uitgebreid de verschillende cloudmodellen en de daarbij horende eigenschappen.

Welke IT-issues liggen aan de basis van hybride cloud uitdagingen?

IT-managers en CIO’s krijgen te maken met een groot aantal uitdagingen. Dit e-boek beschrijft de grootste IT-issues die transformatie en verandering tegenhouden; het is als het ware een spiraal die groei belemmert. De volledige neerwaartse spiraal kan je nalezen in het boek, de start doen we alvast uit de doeken

  1. Traagheid: IT moet alles en iedereen ondersteunen, van legacy-IT tot gloednieuwe cloudapplicaties. Hierdoor is de IT-afdeling een groot deel van de tijd druk met het staande houden van infrastructuur in plaats van zich te kunnen focussen op innovatie. De frustratie in de organisatie neemt toe en steeds meer afdelingen gaan op eigen houtje eigen oplossingen inkopen, de welbekende shadow-IT.
  2. Versnippering en shadow-IT: Cloudomgevingen, virtuele machines en containers stijgen snel door de wildgroei van shadow-IT in de organisatie. Afdelingen kiezen, buiten IT om, voor cloudoplossingen waardoor een silo-cultuur ontstaat.

Benieuwd hoe deze spiraal verder gaat en hoe dit invloed heeft op jouw hele organisatie? Dit uitgebreide, maar ook leuke, e-boek Hybrid Cloud Management for dummies zet alles op een rij en zorgt ervoor dat jij volledige controle krijgt over jouw hybride cloudlandschap.

 

Download de whitepaper
Download