Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Hybride cloud geeft bedrijven de gewenste flexibiliteit

Kosten verlagen vanaf petabyte-schaal

Steeds meer bedrijven maken gebruik van de cloud en niet voor niets ruilen ze hun traditionele IT in voor flexibele cloud-oplossingen. Uit onderzoek blijkt dat meer dan driekwart van alle bedrijven al stappen heeft gezet. De meesten gaan niet direct volledig over op cloud, maar integreren steeds meer cloud in hun bestaande IT.

Business van vandaag eist snelheid

Volgens onderzoek van IBM gebruikt nu 64 procent van alle cloud-gebruikers een vorm van hybride cloud. Dat doen ze voornamelijk om hun productiviteit te vergroten en hun IT-kosten en -complexiteit te verkleinen. De tweede beweegreden om naar de cloud te migreren, noemen respondenten een verbeterde spreiding van risico’s en workloads, omdat dit in de cloud een stuk flexibeler gaat. Daarnaast mist traditionele opslag de snelheid die vandaag de dag juist gevraagd wordt. Tegelijkertijd moet data ook snel kunnen worden overgesluisd naar andere soorten opslag.

Niet vast zitten aan één cloud-leverancier

Bedrijven hebben behoefte aan naadloze, schaalbare, hybride storage-oplossing die flexibiliteit garandeert. Datamanagement moet op een eenvoudige manier te doen zijn vanuit eenvoudig te besturen systemen. Organisaties zoeken de combinatie van kostenverlaging met beveiliging op enterprise-niveau, compliancy en databeveiliging. Het spreekt voor zich dat ze die cloud-services kunnen koppelen met andere public cloud-diensten als Amazon Web Services.

Met behulp van IBM-technologie zijn deze doelstellingen te behalen. Dat komt door de toepassing van transparent cloud tiering. Hiermee zijn een aantal grote voordelen te behalen:

  • Lagere total cost of ownership, vooral vanaf petabyte-schaal en groter
  • Minder storage-kosten dankzij on demand storage
  • Naadloos data migreren van en naar de cloud
  • Eenvoudig beheer via een dashboard
  • Betere performance

De hybride, flexibele cloud

Natuurlijk willen bedrijven van de cloud gebruik kunnen maken zoals zij dat willen en niet zoals een leverancier dat oplegt. Data is net zo min statisch als de bedrijfseisen die eraan worden gesteld. Download daarom de whitepaper A bridge to hybrid cloud en lees hoe een hybride cloud aan al uw wensen kan voldoen.