Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Hybride cloud als één entiteit beheren

Weer regie dankzij data fabric

IT-professionals weten vandaag de dag dat de keuze voor on-premise of cloud geen binaire is. Het is niet 0 of 1, maar idealiter een optimale mix waarbij de technologieën elkaar aanvullen. Voor veel bedrijven is het van groot belang dat de cloud als extensie van het on-premise netwerk kan worden gebruikt. Deze whitepaper beschrijf hoe de hybride cloud optimaal werkt dankzij data fabric: een universele technologische allesbinder.

5 eisen aan de ideale hybride cloud

De hybride cloud maakt gebruik van verschillende opslag, reken en netwerktechnologieën. Voor een optimale mix onderscheiden we 5 verschillende kenmerken.

  • Controle,  grip en governance over de data, on-premise, in de buurt van de cloud, of in de cloud.
  • Keuzevrijheid van het ecosysteem voor applicaties, delivery-methodes, opslagsystemen, uitrolmodellen en de vrijheid om daarin te switchen.
  • Integratie van alle componenten in elke laag van de architectuur-stack waardoor het als een geheel werkt en tegelijk het volledige potentieel van de afzonderlijke componenten benut.
  • Toegang tot data waar, wanneer en de manier waarop ze de applicaties willen gebruiken.
  • Consistent data beheren in verschillende omgevingen, maar wel met dezelfde tools en processen.

We zien steeds vaker dat moderne bedrijven het moeilijk vinden om met meerdere oplossingen aan alle bovenstaande eisen te voldoen.

Overzicht en continuïteit gegarandeerd

Bedrijven hebben niet langer één datacenter met één soort schijven en servers. Er staan gegevens in de cloud en regelmatig zijn die van concurrerende technologieën. Overzicht en continuïteit zijn de sleutelwoorden om de business optimaal te kunnen faciliteren. De whitepaper laat zien dat een naadloze integratie mogelijk is vanuit een on-premise omgeving met onder andere Microsoft Azure, Amazon Web Services en IBM SoftLayer.

Hybride model zonder silo’s

Keuzevrijheid, flexibiliteit en eenduidig en eenvoudig beheer zouden de norm moeten zijn bij een moderne, hybride cloud-toepassing. Als meerdere technologieën worden ingezet, ligt het gevaar op de loer dat nieuwe silo’s ontstaan waardoor de waarde van data niet goed of vertraagd wordt benut. Download deze technische whitepaper en lees hoe binnen een veelkleurig technisch landschap een voorspelbare performance kan worden bereikt.