Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

HRM-beleid verbeteren met trends en tips

Internationale HRM-enquête 2017

De wereld en organisaties veranderen in hoog tempo. Alleen als bedrijven voortdurend meebewegen, blijven zij de concurrentie voor. De HRM-afdeling kan hierin een belangrijke rol spelen. In de Internationale HRM-enquête 2017 van Sensus-methode vind je de huidige trends en tips in HRM-beleid, én een stappenplan om het eigen beleid te verbeteren.

Trends in HRM-beleid

Organisaties gaan steeds bewuster met de HRM-dienstverlening en staan klaar om hier verbeteringen in aan te brengen. Daarnaast blijkt dat steeds meer organisaties een goed HRM-beleidsplan opstellen en dat procesmanagement belangrijker worden. En opvallend: in Nederland wordt in functionerings- en beoordelingsgesprekken de ontwikkeling van medewerkers minder vaak besproken dan in andere landen.

Tips

Er is dus nog wel wat te verbeteren in HRM-beleid. Kansen om daadwerkelijk stappen te zetten en de werkvloer erbij te betrekken worden bijvoorbeeld onvoldoende benut. Het niveau is met behulp van bijvoorbeeld kwaliteitsmanagement of lean-management continu te verhogen. Daarvoor moet de basis wel goed op orde zijn. Hier ontbreekt het bij menig HRM-afdeling nog aan.

Het doel is om het HRM-beleid aan te laten sluiten bij de verwachtingen van organisatie en medewerkers. Dat kan door de dienstverlening structureel  te meten. In de enquête vind je een makkelijk stappenplan om hier werk van te maken.   

Blijf meebewegen in HRM-beleid

Ben je benieuwd hoe de organisatie kan blijven meebewegen met alle HRM-ontwikkelingen? Dan mag je deze enquête niet missen! Download het rapport nu en doe je voordeel met de tips en adviezen.