Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

How to create a data-driven dynasty

Wat is de meerwaarde van een data gestuurde organisatie?

Veel organisaties vertrouwen tegenwoordig op digital analytics tools voor het meten van de performance op online marketing activiteiten. Alhoewel veel marketeers de meerwaarde van data wel zien en de wil hebben om meer data gedreven te werken, worstelen veel organisaties nog op dit punt. Deze whitepaper is geschreven om managers te helpen bij het creëren van een data gestuurde organisatie. Daarnaast gaat de whitepaper in op verschillende digital analytics strategieën voor het overwinnen van uitdagingen die de implementatie of het succes in de weg staan.

Spelen of spelen om te winnen?
Bij digital analytics zijn er twee manieren: Spelen of spelen om te winnen. Hier zit wel degelijk een verschil tussen. Je kan als sportteam elk jaar spelen, maar eigenlijk nooit iets bereiken. Je kan als sportteam ook telkens streven naar iets hogers. Natuurlijk zijn er wel verschillende factoren die mee spelen in dit succes. Eigenlijk zijn er veel overeenkomsten tussen de wereld van sport en de wereld van digital analytics. De onderstaande punten hebben een overeenkomst tussen sport en digital analytics:

  • Leiderschap
  • Een strategie
  • Mensen
  • Een proces
  • Technologie
  • Een dynamische organisatie

Bij sport speel je als team niet alleen om te spelen, maar om te winnen. Dit is soortgelijk bij digital analytics, een organisatie zet digital analytics niet in voor een aantal winnende seizoenen,  maar streeft naar duurzame topkwaliteit.

Download de whitepaper
Ook aan de slag als een data gestuurde organisatie? Deze whitepaper geeft een aantal handreikingen voor het succesvol implementeren van digital analytics. De whitepaper gaat onder andere uitgebreid in op de bovenstaande punten leiderschap, strategie, mensen, proces, technologie en een dynamische organisatie.