Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Hosting vs. Eigen beheer

Het maken van een keus tussen hosting en Eigen Beheer

De businessomgeving is in veel organisaties aan verandering onderhevig de laatste tijd. Ongeplande downtime kan desastreuze gevolgen hebben zoals omzetderving, schadeclaims, extra arbeidsuren, imagoschade en het risico dat klanten overstappen naar de concurrentie.

De IT-infrastructuur van vrijwel alle organisaties wordt steeds vaker in één adem genoemd met termen als Business Continuity en High Availability. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen hosting en het in eigen beheer houden van IT-voorzieningen?

Bij zowel een eigen datacenter als bij het hosten zijn er risico’s aanwezig. Een inzicht in de risico’s maakt duidelijk welke datacenterfaciliteiten voor elke specifieke klantsituatie gewenst zijn:

  • High Availability-voorzieningen
  • Redundante verbindingen
  • Uitwijkfaciliteiten
  • Uitwijkcontainers
  • Back-upprocedures

Lees gratis de volledige whitepaper waarin achtergronden worden geschetst die handvatten bieden bij het maken van een keus tussen Applicatie-hosting in een extern datacenter versus het in eigen beheer houden van de IT-infrastructuur.  Daarnaast wordt van beide situaties voor- en nadelen gegeven.

 

Download de whitepaper
Download