Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Horst aan de Maas levert haar burgers digitale financiële dienstverlening

Praktijkcase Horst aan de Maas

Horst aan de Maas heeft grote stappen gezet naar een optimale dienstverlening voor burgers, met een efficiënt ondersteunende backoffice op het gemeentehuis. Mede dankzij Luc Egging, Team Manager van Financieel Shared Service Center (FSSC), en zijn team. Door de samenwerking van BCT, Edmond Document Solutions en Bluem krijgt de Noord-Limburgse fusiegemeente de mogelijkheid om zich op IT gebied goed en innovatief te ontwikkelen.

Het doel: verbetering van kwaliteit en verdere professionalisering
‘Minder regels, kortere lijnen, directere dienstverlening naar de burgers en waar mogelijk digitaal werken’, aldus Luc Egging. Met andere woorden een organisatie die ‘lean’ is en waar het management bereid is om ‘out-of-the-box’ te denken. Om een volledige grip te krijgen op financiële administratieve processen moet er sprake zijn van een goed doordachte combinatie van documentmanagement, multichannel output management en workflow management.  De volgende stap voor de gemeente Horst aan de Maas was een beveiligde koppeling naar het systeem van FiNBOX. Met een FiNBOX kunnen burgers hun heffingen en facturen zien, maar daarnaast kunnen ze met het FinBOX systeem ook facturen betalen.  Dit heeft niet alleen voordelen voor de burger, maar ook de ambtenaren krijgen beter inzicht in de budgettering van de gemeente.

De dienstverlening maximaliseren
Naast de kwaliteit die de gemeente wil verbeteren wil men ook het maximale voor de burgers uit de organisatie halen. ‘De financiële administratie is dan een goede plek om onze 3D-ambitie inhoud te geven’, aldus Egging. Het proces van de verwerking van inkomende facturen is met de FinBOX van zo’n negen stappen terug gebracht naar hooguit drie stappen. Daarnaast is het een gebruiksvriendelijk programma. De gebruiker ziet alles overzichtelijk in één scherm.

Download deze whitepaper
In deze paper leest u hoe BCT, Edmond Document Solution en Bluem een systeem bedachten om het betalingsproces van de gemeenten te digitaliseren en te vergemakkelijken.

Bekijk ook de video update!