Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Hogere productiviteit dankzij de digitale werkplek

Stop met zoeken, begin met productie

Dagelijks gaan we op zoek naar de juiste contacten, mailtjes, tekstbestanden, Excelsheets en andere documenten. Komen we nog wel aan werken toe? Dat wordt steeds lastiger met de enorme hoeveelheid informatie die elke minuut op ons afkomt. Het blijkt dat we gemiddeld 20% van onze werktijd kwijt zijn met het zoeken naar de juiste informatie. Niet alleen de productiviteit komt in het gedrang, ook de werkvreugde neemt af door dat gezoek. Tijd om de productiviteit op te krikken.

Bereikbaarheid data en collega’s cruciaal

Dat is hard nodig, want we leven in een wereld waar we niet willen wachten. We willen, nee eisen, direct een reactie. Beschikbaarheid en bereikbaarheid van medewerkers en informatie is daardoor cruciaal geworden. Nieuwe technologie laat je collega’s door de bomen weer snel het bos zien. Maar bedenk wel dat nieuwe technologie ook nieuwe problemen met zich mee kan brengen.

Hogere productiviteit: investeer in adoptie

We zien dat na de invoering van nieuwe tools slechts 25% van de mogelijkheden gebruikt wordt. Dat is natuurlijk zonde van de investering. Daarom is het van groot belang niet alleen in tooling te investeren, maar vooral ook in de introductie van de tools. Met goede training op maat halen organisaties meer uit hun gloednieuwe tools en hun personeel. Gebeurt dit op de juiste manier, dan zien we dat collega’s sneller informatie vinden en productiever worden.

Altijd en overal samenwerken

Een mooi voorbeeld van nieuwe tools is Skype for Business. Deze communicatiesoftware is geïntegreerd met Outlook en met vaste en mobiele telefonie. Medewerkers zijn hierdoor op één nummer bereikbaar via zowel Skype, vast als mobiel. Hebben collega’s iemand nodig dan zien ze direct of diegene ook beschikbaar is. Een kattenbelletje is snel verstuurd via de (groeps)chat en is nabijheid nodig, dan kan er gebeld worden met video-ondersteuning.

Zet nu de stap naar hogere productiviteit

Dit is slechts één van de vele voorbeelden van de digitale werkplek die informatie met mensen onderling verbindt. Wil je weten hoe personeel productiever wordt en zonder drempels beter samenwerkt? Download dan de whitepaper INTO Oplossing: Boost je productiviteit.