Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Hoe zorg je voor rust op de IT-afdeling?

Eenvoudiger IT-beheer zorgt voor tijdswinst

IT-managers zijn drukker dan ooit. De ogen van de hele business zijn op hen gericht om met behulp van technologie een voorsprong te nemen op concurrenten. Waar IT jarenlang een ondersteunde rol had binnen bedrijven, is IT inmiddels dé motor van het bedrijf. Logisch dus dat bedrijven constant op zoek gaan naar oplossingen om IT-processen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Want de kostbare tijd die IT-managers en hun teamleden hebben, besteden ze liever niet aan het managen van allerlei oude software, afhandelen van supportmeldingen in verschillende systemen en het handmatig uitvoeren van allerlei routineklussen.

Service Management brengt alles samen

Om echt te profiteren van de kennis en vaardigheden van de IT’ers én om tegemoet te komen aan de verwachtingen uit de organisatie, kiezen steeds meer bedrijven voor een centraal Service Management platform. Maar hoe zet je zo’n Service Management platform precies in? En moet je kiezen voor een Service Management platform voor enkel IT-processen (ITSM) of integreer je ook andere ondersteunde processen zoals HR (ESM)? Deze whitepaper zet de 5 belangrijkste trends en de bekende valkuilen van beiden op een rij.

Deze whitepaper besteedt onder andere aandacht aan:

  • Probleem van versnipperde databronnen en legacy apps
  • Automatiseringskansen
  • Adoptie binnen de hele organisatie
  • Focus op het proces, niet op de applicatie

Ook benieuwd naar Service Management voor jouw bedrijf?

Wil je ook meer tijd vrijmaken op de IT-afdeling? Valt er in jouw bedrijf nog tijd te winnen door IT-processen te optimaliseren en zelfs te automatiseren? Download dan deze praktische whitepaper, zet de voordelen voor jezelf op een rij en creëer ruimte voor innovatie en vernieuwing.

 

Download de whitepaper
Download