Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Hoe zit het met jouw Office 365 back-ups?

6 redenen waarom een back-up van jouw Office-data essentieel is

Vraag aan 10 willekeurige bedrijven hoe het geregeld is met de bescherming en controle van de Office 365-data en je krijgt waarschijnlijk “dat regelt Microsoft toch?” te horen. Maar in tegenstelling tot wat velen denken ligt de verantwoordelijkheid voor de data bij jouw organisatie. In deze whitepaper laten we je zien wat de risico’s zijn als je back-ups van jouw Office 365 niet regelt en waarom het maken van back-ups echt belangrijk is.

Misvatting de wereld uithelpen

Het is een populaire misvatting dat Microsoft verantwoordelijk is voor de beveiliging en retentie van jouw Office 365-data. De back-up en herstelmogelijkheden die Microsoft biedt verschillen in realiteit vaak van wat gebruikers verwachten. Zo is er bijvoorbeeld vaak verwarring tussen geografische redundantie en back-ups. Bij een back-up zorg je ervoor dat je een historische kopie van jouw data maakt en deze op diverse locaties bewaart. Bij geografische redundantie, wat Microsoft regelt, gaat het erom dat jij altijd aan de slag kan. Is er dus een crash van de infrastructuur of storing, dan merken de gebruikers daar in principe niets van.

6 redenen waarom back-ups van Office 365-data belangrijk zijn

Deze whitepaper zet de 6 bekendste valkuilen op een rij, zo weet jij precies waar je nog aandacht aan moet besteden. Hierbij komen onder andere de volgende issues aan bod:

  • Data gewist: prullenbakken en versiegeschiedenis in Office 365 beschermen je maar deels bij het wissen van data. Heb je geen back-up beleid, dan is bijvoorbeeld een permanent verwijderde e-mail echt weg uit Outlook.
  • Hiaten in het retentiebeleid: Office 365 beschikt maar in beperkte mate over beleidsregels voor back-ups en retentie. Zo worden gegevens van ex-medewerkers maar 90 dagen bewaard door Microsoft.

Heb jij het back-upbeheer van jouw Office 365-data goed geregeld? Wil je meer inzicht in wat Microsoft voor jou regelt en wat jouw eigen verantwoordelijkheid is? Lees dan snel deze whitepaper zodat je weet waar nog werk aan de winkel is.

 

Download de whitepaper
Download