Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Hoe volwassen is Cloud Security?

Beveiligingsvoordelen van Cloud Security

De ontwikkelingen rondom Cloud Computing gaan in razend tempo en dus ook voor Cloud Security. Beide onderwerpen hebben volgens de Gartner Hype Cycle de volwassenheidsstatus nog niet bereikt. Cloud Computing biedt vele voordelen, zoals o.a. de mogelijkheid om Investeringen terug te brengen en om te zetten naar operationele kosten, maar heeft ook aandachtspunten zoals Security. Velen vragen zich af hoe je 'in control' blijft en de fundamenten bouwt om de veiligheid omtrent bedrijfsinformatie te borgen. Het is verstandig om Cloud Security goed te onderzoeken voordat er daadwerkelijk stappen worden ondernomen.

Beveiligingsvoordelen van Cloud Computing
Cloud security hoeft niet alleen maar een gevaar op te leveren bij Cloud Computing, het kan ook beveiligingsvoordelen bieden. Cloudleveranciers verzorgen bij een groot aantal klanten de Cloud Computing, waardoor ze gedwongen worden om werk te maken van informatiebeveiliging. Bij het aanschaffen van beveiligingsmaatregelen op schaalgrootte, kan dit ook een kostenvoordeel bieden.

Elke organisatie die plannen heeft om (delen) van de IT onder te brengen in de cloud moet altijd de veiligheidsrisico’s van Cloud Computing afwegen tegen de voordelen. Deze whitepaper gaat dieper in op de overwegingen van de veiligheidsrisico’s tegen de voordelen.

Enkele aspecten waar de whitepaper op in gaat is:

  • Verantwoordelijkheid
  • Geldende Wet- en regelgeving
  • Classificatie van Data
  • Certificering van Cloudleveranciers
  • ISAE3402
  • ISO 27001/27002
  • NEN7510

Door het groeiende aanbod van Cloud Computing oplossingen is het voor elke organisatie noodzaak om een beleid te formuleren op het gebied van Cloud Computing. Meer te weten komen over Cloud Computing en Cloud Security? Download de volledige whitepaper ‘Hoe volwassen is Cloud Security?’