Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Hoe verhoog je de productiviteit van je organisatie?

20% tijd verloren aan zoektocht naar informatie

Uit onderzoek komt naar voren dat we gemiddeld 20% van onze werktijd kwijt zijn aan het zoeken naar de juiste informatie. Komen we nog wel aan werken toe? Eén ding is zeker, dit moet beter kunnen! Met alle data die op ons af komt, krijgen medewerkers het steeds lastiger. De productiviteit, maar ook het werkplezier neemt af. Het is tijd voor actie… Hoe zorg jij voor hogere productiviteit?

Ik wil nu een antwoord!

Wachten is niet meer van deze tijd, iedereen moet altijd bereikbaar zijn. Een reactie kan niet meer binnen een week of een dag, nee, we eisen dat we binnen één uur een reactie hebben. Nieuwe technologie geeft weer wat lucht, maar vaak is dit van korte termijn. Nieuwe technologie brengt dan weer nieuwe problemen met zich mee.

Wat deed deze tool ook alweer?

Met de komst van nieuwe technologie worden vaak niet alle mogelijkheden benut. De investering is gemaakt, maar de adoptie blijft achter. Investeer niet alleen in nieuwe tooling, maar zorg ook voor een goede introductie. Mensen vinden zo de juiste informatie en komen sneller in contact met collega’s. Een verhoging van de productiviteit.

Chatten, bellen en videogesprekken

Neem als voorbeeld Skype voor Bedrijven. Deze software is geïntegreerd met Outlook, vaste- en mobiele telefonie. Dit maakt dat je via één nummer bereikbaar bent via Skype. Je bereikbaarheid is direct zichtbaar, via een chat-berichtje kan je snel even wat vragen en voor uitgebreidere gesprekken kan je altijd even video-bellen.

Wil je ook een productiviteitsboost?

Het bovenstaande voorbeeld is slechts één van de vele voorbeelden te noemen bij de digitale werkplek. Wil je productiever personeel wat zonder drempels online beter samenwerkt? Lees er meer over in dit artikel Boost je productiviteit.