Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Hoe veilig is een Cloud Workplace?

Eenvoudiger werkplekbeheer met maximale grip en security

Een grote wens van zorgmedewerkers is om op een apparaat naar keuze te kunnen werken, op het werk óf thuis. Maar dan moeten ze wel toegang hebben tot alle bedrijfsapplicaties. Een cloudwerkplek lijkt hier de oplossing voor, maar IT managers maken zich zorgen over de veiligheid hiervan. Hoe veilig is die Cloud Workplace en hoe zorg je ervoor dat het veilig wordt én blijft. In deze webcast vertelt Jeroen Erkelens, business security consultant & security strategist bij Rapid Circle, je hier alles over!

Wat is een Cloud Workplace?

Een Cloud Workplace is een op Microsoft Cloud gebaseerde werkplek waarbij de provisioning, beveiliging en beheer van apparaten vanuit de cloud gebeurt. Zorgmedewerkers hebben zelf veel controle over hun werkplek, maar ook IT heeft een maximale centrale controle. Ideaal dus! Maar wanneer is het interessant om over te stappen naar een Cloud Workplace? Dit is vooral het geval wanneer zorgmedewerkers een betere werkplek nodig hebben en wanneer IT veel tijd verliest aan beheer. Dan is de Cloud Workplace de ideale oplossing.

Zet veiligheid voorop

De uitdaging ligt in het vinden van een juiste balans tussen productiviteit en veiligheid. Om aan deze veiligheid te voldoen moeten vier stappen worden gevolgd. Hieronder noemen we alvast kort de eerste twee:

  1. Bepaal organisatorische succesfactoren
  2. Definieer veilige architectuurprincipes

Ook veilig werken?

In de webcast wordt dieper ingegaan op de bovenstaande stappen. Ook worden de andere twee stappen in detail uitgelegd. Ben je benieuwd hoe je veilig kan werken binnen een Cloud Workplace? Kijk dan snel deze webcast en laat je hier binnen een uur over bijpraten.

 

Bekijk Webcast