Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Hoe smart is uw business?

Zo helpen slimme applicaties uw bedrijf vooruit

De termen ‘smart’ en ‘intelligent’ zoemen rond als buzzwoorden. Na smartphones en smartwatches, worden ook onze woonplaatsen nu ‘smart cities’. Hiermee wordt bedoeld dat apparaten met elkaar kunnen communiceren en ‘slim’ handelen. In hoeverre maakt uw organisatie al gebruik van slimme bedrijfsapplicaties? En wat kunt u er eigenlijk mee? Dit onderzoeksrapport van Mint Jutras deelt de nieuwste inzichten met u. We geven hier alvast een paar tips om een smart business te worden.

Elke manager zijn eigen dashboard

In maar weinig organisaties krijgen de decision makers de output van smart applicaties in handen. Een gemiste kans, want juist deze inzichten helpen de decision makers om goed onderbouwde beslissingen te nemen. Om customized rapportages te maken bestaan er handige, simpele tools waarmee rapportages of dashboards naar eigen behoeften aangepast kunnen worden, zonder dat een backend ontwikkelaar de code in hoeft te duiken.

Van data naar analytics

Uw organisatie wordt pas écht innovatief en intelligent als rapporteren overgaat in voorspellen. In plaats van de standaard rapportage van gegevens, zoals ‘welke regio draait welke omzet’, geven predictive analytics inzichten als ‘waar ligt voor mij de grootste kans om meer winst te maken?’ Een andere mogelijkheid van analytics is een waarschuwing dat u een klant dreigt te verliezen, als er meerdere telefoontjes naar de klantenservice worden gepleegd en de rekeningen later betaald zijn. U kunt zelf zulke ‘als-dan-scenario’s’ instellen om een alarmsignaal af te geven.

Praat u al met uw apparaat?

Hebt u weleens tegen Siri, Alexa of Cortana gesproken? Als dat zo is, dan hebt u gebruikt gemaakt van Natural Language Processing (NLP).  Een virtuele assistent in uw bedrijf kan ontzettend behulpzaam zijn. Met een virtuele assistent kan bijvoorbeeld de kostendeclaratie van uitgaven tijdens een zakenreis veel sneller en gemakkelijker worden. In combinatie met beeldherkenning wordt een virtuele assistent pas écht intelligent.

Zet de eerste stap naar een smart business

Dit onderzoekrapport gaat in op de toegevoegde waarde van slimme bedrijfsapplicaties en beschrijft een aantal mooie voorbeelden uit de praktijk. Lees dit rapport en maak uw organisatie nog slimmer.