Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Hoe organisaties data gedreven besluitvorming kunnen realiseren

How to make data driven decisions

Zowel intern als extern wordt steeds meer data gegenereerd. Niet alleen het volume van de data groeit, maar er komen ook steeds meer verschillende soorten data. Organisaties hebben de taak om deze data tijdig te analyseren, zodat zij kunnen voorspellen wat er op basis van de data wellicht staat te gebeuren. Hier moet dan direct op worden ingespeeld. Tijdige data is dus van enorme waarde voor organisaties.

Data driven decisions

Veel organisaties spelen nog met de vraag hoe zij data driven decisions kunnen nemen en de aanwezige data in kunnen zetten in bestaande processen en de besluitvorming. In deze webcast worden enkele tips gegeven die de organisatie in staat stelt dit te verwezenlijken.

 “Analytics is niet iets waar je naartoe gaat, zoals een tool. Het is iets dat je in je dagelijkse processen en besluitvorming moet laten plaatsvinden.” – Steven van der Kroft, TIBCO

Inhoud webcast

In deze webcast komen enkele praktijkvoorbeelden aan de orde waar data driven decisions voor succes zorgen. Daarnaast worden er tips gegeven over hoe organisaties data driven decisions kunnen nemen. Dit wordt aan de hand van een model gedaan, die helpt bij het voorzien wat er gaat gebeuren op basis van data. Het model bestaat uit 6 stappen, waarbij elke stap de waarde voor de organisatie zal laten toenemen.  De stappen zijn:

  • Meten  (wat gebeurt er op dit moment?);
  • Diagnose (waarom gebeurt iets?);
  • Voorspel en optimaliseer;
  • Operationaliseer (voorzie mensen in hun dagelijkse activiteiten van data);
  • Automatiseer;
  • Transformeer.

Bekijk de webcast

Bekijk geheel vrijblijvend de volledige webcast “How to make data driven decisions” waarin verschillende tips worden gegeven om de organisatie data driven te maken.

Duur webcast: +/- 13 minuten

 

Bekijk Webcast