Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Hoe Microsoft Teams razendsnel platform Slack achter zich liet

Microsoft Teams vs Slack

Slack ken je vast wel. In de afgelopen jaren maakte dit platform een einde aan de tijden waarin je e-mail keihard nodig had om samen te werken. Je kon veel sneller reageren en hoefde minder te schakelen tussen programma’s op je computer. Enorm handig! En toch is Microsoft deze oplossing nu alweer voorbijgestreefd. Binnen een paar maanden liet het Slack achter zich. Hoe? Door Teams te introduceren.

De cijfers liegen er niet om. Recentelijk maakte zowel Slack als Teams het aantal dagelijks actieve gebruikers wereldwijd bekend. De score: 12 miljoen voor Slack, 20 miljoen voor Teams. Kortom, Microsoft heeft een flinke inhaalslag gemaakt door deze nieuwe manier van samenwerken snel op te nemen in zijn Office 365-omgeving. Hoe krijgt de softwaregigant dit keer op keer voor elkaar?

Teams: krachtig, veilig, niet te evenaren alternatief

Sommige organisaties zijn geneigd om buiten Microsoft om ook naar andere tooling te kijken. Want er is toch nog meer op de markt? Klopt, maar Microsoft voegt razendsnel nieuwe functionaliteiten toe aan Office 365 – zó snel dat het eigenlijk niet relevant is om naar andere opties te zoeken. Als die er zijn, worden ze op korte termijn namelijk ook beschikbaar gesteld binnen je vertrouwde Office 365-omgeving. En daar kun je veel liever voor kiezen, omdat initiatieven zoals Slack meestal de nodige uitdagingen hebben op het gebied van beveiliging en toegangsbeheer. Binnen Office 365 zijn dit soort zaken op een dusdanige manier geregeld dat jij je er geen zorgen over hoeft te maken!

Wat Microsoft daarnaast uitstekend doet, is bestaande componenten (zoals documentopslag en videobellen) op een slimme manier samenbrengen in een applicatie als Teams. Slack kan deze krachtige combinatie maar moeilijk evenaren. Daarnaast kent het platform beperkingen wat betreft het aantal mensen dat kan deelnemen aan chats en conference calls – in tegenstelling tot Teams, dat op dit gebied veel meer mogelijkheden en flexibiliteit biedt.

De nieuwe manier van samenwerken: klaar voor de toekomst?

Bij Wortell zien wij een sterk groeiende vraag naar Microsoft Teams vanuit verschillende sectoren, waaronder finance, onderwijs en industrie. Geen wonder, want de voordelen spreken voor zich! Tegelijkertijd heeft deze toenemende interesse implicaties voor de toekomst. Want naarmate meer mensen in de arbeidsmarkt gaan werken met Teams, wordt de applicatie natuurlijk alleen maar relevanter en actueler.

Conclusie: Teams is de nieuwste, snelste en meest efficiënte manier van samenwerken. Vergeet bulkmails die je naar tien mensen tegelijk stuurt. Door je bericht in Teams te plaatsen, open je de weg naar een vruchtvolle conversatie waaraan alle teamleden gemakkelijk kunnen deelnemen. Iedereen ziet wat jij wilt delen en kan meteen reageren!

Vraag je je af hoe jij Teams effectief, beheersbaar en veilig kunt inzetten binnen je organisatie? Wij maken je graag wegwijs. Neem gerust eens contact met mij op om jouw mogelijkheden te bespreken.

Wortell

Wij maken organisaties klaar voor de uitdagingen van de toekomst. Zodat zij gemakkelijker hun werk kunnen doen. Overal, altijd en op elk apparaat.

Lees verder

 

Bezoek de website