Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Hoe laat je mensen werken met slimme IT en wat levert dat op?

In de vorige blogs in deze reeks hebben we drie essentiële stappen naar een slimme IT-omgeving belicht. Deze keer belicht ik de vierde stap in ons stappenplan: hoe je zorgt dat alle gebruikers in jouw zorgorganisatie de nieuwe oplossing ook omarmen en er doeltreffend mee gaan werken.

Deze stap is tevens de laatste in ons vierstappenplan. Aansluitend op de beschrijving ervan zal ik nog even kort ingaan op enkele concrete voordelen die jouw organisatie na het doorlopen van het hele stappenplan te wachten staan.

Hoe werkt het allemaal?

In de eerste stap van ons stappenplan hebben we de IT-gebruikers binnen jouw organisatie in kaart gebracht. Dat is een goede basis voor deze vierde stap, waarin onze adoptie-experts de gebruikers met behulp van trainingen vertrouwd gaan maken met de nieuwe slimme IT. Wat verandert er? Hoe werkt het allemaal? En waarom kun jij als medewerker daardoor je werk beter doen?

Voor maximaal rendement

In de benadering van Previder is de adoptie van slimme IT een structureel proces dat al in de aanloopfase begint met het creëren van draagvlak en na de implementatietrainingen nog geruime tijd doorloopt in de vorm van begeleiding op de werkvloer. Hoe beter het werken met de nieuwe oplossing verankerd raakt in je organisatie, hoe meer rendement het zal opleveren.

Wat bereik je uiteindelijk met ons stappenplan?

Na het doorlopen van de vier stappen mag jouw zorgorganisatie de volgende concrete resultaten verwachten:

    • Meer productiviteit

Doordat je slimme IT perfect is afgestemd op de diverse typen gebruikers, kan iedereen efficiënter werken en zijn applicaties en data altijd beschikbaar en up-to-date. Bovendien zijn er mogelijkheden voor bijvoorbeeld virtuele samenwerking en het aanbieden van zorg op afstand.

    • Betere beveiliging

Dankzij jouw slimme IT-omgeving weet je zeker dat alle persoonsgegevens en alle systemen binnen jouw zorgorganisatie optimaal beveiligd zijn en dat je voldoet aan de specifieke wet- en regelgeving, bijvoorbeeld in het kader van NEN 7510.

    • Meer tijd voor de cliënt

Per saldo houden de medewerkers van jouw organisatie door slimme IT (veel) tijd over die ze kunnen besteden aan de zorg voor de cliënt. Samen laten ze jouw organisatie beter presteren, waarbij de cliënt écht centraal staat in de geboden zorg.

Download de whitepaper

Nu we in de afgelopen blogs ons vierstappenplan naar slimme IT voor de zorg hebben belicht, zal ik in de komende afleveringen wat dieper ingaan op aspecten die tot nu toe vooral zijdelings aan de orde zijn gekomen. Voor het complete overzicht van het stappenplan adviseer ik je onze whitepaper over dit onderwerp te downloaden. Benieuwd wat de aanpak van Previder voor jóuw zorgorganisatie kan betekenen? Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking: bel 088 – 332 3333 of stuur een e-mail naar info@previder.nl.