Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Hoe kunt u Blockchain inzetten in uw organisatie?

Blockchain is een van de meest belangrijke opkomende technologische veranderingen die steeds meer onderdeel wordt van diverse organisaties. Wanneer er content wordt gemaakt, gedeeld of bewaakt binnen een organisatie is het van belang dat het aankomt op goed eigenaarschap en transparantie. Waarom kan het integreren van Blockchain eventueel aantrekkelijk zijn voor u?

 

Veiligheid en transparantie

Blockchaintechnologie decentraliseert de uitwisseling van data volledig en let hierbij extra op veiligheid en privacy. Tussenpersonen zijn in dit proces niet meer nodig, wat op haar beurt weer kosten vermindert. Elke computer controleert de ander en gaat na of de gemaakte uitwisselingen kloppen. Hierdoor wordt fraude en vervalsing vrijwel nihil en dit hoeft niemand meer te controleren. Blockchain biedt dus de mogelijkheid om plagiaat van teksten, afbeeldingen en video’s te voorkomen. Er is direct duidelijkheid over wie bepaalde content heeft gecreëerd en wanneer dit heeft plaatsgevonden.

 

Hoe past u dit goed toe?

De meerwaarde van Blockchain binnen uw organisatie kan soms lastig te bepalen zijn. Een van de manieren om Blockchain goed te laten functioneren binnen een organisatie is om de volledige controle over het IT systeem overdragen en deze dus compleet los te laten. Dit kan erg tegenstrijdig voelen, maar dit kan wel leiden tot een beter samenwerken met andere organisaties. Wel is het belangrijk om te vertrouwen dat andere bedrijven hun systemen goed beveiligen. Blockchain beveiligt de data namelijk niet zelf, het is lastiger om de data te veranderen of manipuleren, maar informatie die op Blockchain wordt geplaatst dient niet gevoelig te zijn.

 

Kennis over Blockchain

Voor veel organisaties klinkt Blockchain als iets dat ver-van-het-bed staat. Toch zijn de mogelijkheden met deze technologie maximaal. Een aantrekkelijke toepassing van Blockchain is de mogelijkheid dat consumenten controle hebben over hun eigen data. Dit is iets wat vandaag de dag steeds belangrijker wordt geacht. Daarom zouden wij u aan de hand van diepgaande theorie afgewisseld met diverse korte praktijkopdrachten laten ervaren hoe blockchain in de praktijk goed werkt en hoe u deze kunt toepassen. Het leren kiezen van een juiste strategie en het doorlopen van bepaalde stappen om blockchain succesvol in uw organisatie te implementeren zal onderdeel zijn van de Masterclass Blockchain in Business.

 

Wilt u deze training graag bijwonen? Meld u dan direct aan voor deelname!