Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Hoe kies je als ISV’er de juiste hostingpartner?

Partnership is cruciaal

Met alles wat er in de markt gebeurt is het zaak om verder te kijken dan de technologie en scherpste prijs. Wie commit zich aan jouw succes? Wie denkt en investeert met je mee? Een partnership dus. Een leverancier die enkel producten levert zonder advies of ondersteuning op maat past niet in dit plaatje. Het is uiterst belangrijk dat er actief kennis wordt gedeeld en dat er persoonlijk contact mogelijk is met adviseurs en technici. Het zou goed zijn als dit is geformaliseerd in partnerprogramma’s die ervoor zorgen dat beide partijen belang hebben bij een succesvolle samenwerking. Zoals je op zoek bent om jouw klant customer intimacy te bieden, mag je dat ook van jouw zakelijke (hosting) partners verwachten.

Kies voor een breed platform

Wil je als ISV’er zoveel mogelijk verantwoordelijkheid over het hostingplatform afstoten, kies dan voor een partner die meerdere platformen aanbiedt in een hybride model. Dit maakt het mogelijk om zoveel mogelijk diensten onder één dak te centreren en de hoeveelheid SLA’s van externe leveranciers tot een minimum te beperken. Dit brede portfolio zorgt er bovendien voor dat er op termijn nog wijzigingen of uitbreidingen mogelijk zijn. Bovendien mag je van dergelijke aanbieders verwachten dat het portfolio altijd gebruikmaakt van de laatste stand der techniek, waardoor jouw time-to-market kort is. Of het nu om colocatie, Private Cloud, Public Cloud of connectivity gaat: alle bouwstenen moeten aanwezig zijn om de ideale infrastructuur samen te stellen voor jou als ISV’er.

Let op de kleine lettertjes

SaaS is vaak bedrijfskritisch en moet daarom altijd beschikbaar zijn. Niet alle hostingplatforms bieden die beschikbaarheid. Kijk daarom kritisch naar de gebruikte technieken en de garanties die worden afgegeven in de SLA. Vergeet daarbij niet het belang van een betrouwbare, veilige verbinding tussen het SaaS plaftform en jouw klanten. Ook die is essentieel voor de beschikbaarheid van SaaS.

Meer weten?

In de gratis whitepaper ‘IT in 2020’ komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De gevolgen van Hyperscale clouds
  • De impact van disruptive innovators
  • Hoe blijf je als ISV-er voorop lopen
  • En omgaan met security, privacy verantwoordelijkheden

Vraag de whitepaper hier aan en ontvang hem direct in je mailbox.