Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Hoe IT zorgt voor meer innovatiekracht

Met automation en orchestration bereik je meer met minder

Toenemende concurrentie, veranderende klantbehoeftes, vergrijzing van de bevolking en nieuwe businessmodellen. Iedere branche krijgt te maken met deze uitdagingen. De grootste uitdaging is vaak het financiële aspect, want organisaties willen graag zoveel mogelijk realiseren met zo weinig mogelijk geld. Lees in dit artikel hoe we, door het inzetten van technologie, de IT-afdeling opnieuw vrijmaken voor innovatie.

Organisatie in een spagaat

We verwachten veel van de IT-afdeling: constante kwaliteit, top performance, 24/7 bereikbaarheid en aandacht voor veiligheid en cybersecurity. Daarnaast verwachten we ook dat IT’ers de kar trekken bij technologische ontwikkelingen en interessante technologische trends nauwgezet volgen. Hoe verenigen we deze belangen? Automation en orchestration helpt dit spanningsveld te doorbreken.

Automation en orchestration?

  • Automation: Het automatiseren van steeds terugkerende acties in een datacenter zodat de IT-afdeling efficiënter kan werken. Je krijgt voorspelbare resultaten en een consistente kwaliteit die voldoet aan de gestelde eisen.
  • Orchestration: Het samenbrengen van automation-initiatieven vermindert de beheerlast voor de IT-afdeling. Gebruikers krijgen self-service tools waardoor ze zelf IT-services kunnen aanvragen. Zie het als een app-store met binnen de organisatie beschikbare apps en tools. De gebruiker download zelf wat hij nodig heeft en gaat hiermee aan de slag.

Benieuwd naar de mogelijkheden van automation en orchestration? Download deze factsheet en ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie.

 

Download de whitepaper
Download