Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Hoe goed bescherm jij jouw clouddata?

Durf jezelf deze 5 vragen te stellen

Wie regelmatig het nieuws leest, bekijkt of luistert weet het al lang: security is een heet hangijzer. Bijna elke dag verschijnt er wel een bericht in de media dat ons vertelt over een datalek, gehackte accounts of Chinese 5G-spionageperikelen. Onze leefwereld zit nu voor een groot deel in cyberspace, dus cybercriminaliteit hoort daar helaas ook bij. Neemt een bedrijf cybersecurity niet serieus, dan kan ze dat behoorlijk duur komen te staan. Volgens onderzoek van McAfee is de economische schade van cybercriminaliteit inmiddels opgelopen tot 600 miljard dollar per jaar.

Van wachten tot op zoek gaan

Met de komst van SaaS moeten we ons veel minder zorgen maken over technisch beheer en het beveiligen van jouw eigen services, dat doet jouw cloudprovider wel. Waar je wel over moet nadenken is gebruikersgedrag, nog steeds hoofdoorzaak nummer één bij geslaagde cyberaanvallen. Weet jij wat je moet doen om jouw bedrijf te beschermen tegen ongewenste aanvallen van buitenaf? In plaats van reactief aan de slag te gaan omdat de virusscanner opeens een dreiging signaleert, ga je nu proactief op zoek naar kwetsbaarheden in jouw omgeving.

Durf jezelf deze 5 vragen te stellen

Wil je werken aan een betere beveiliging van jouw cloudomgeving, dan start je met het eerlijk beantwoorden van de 5 kritische vragen uit deze whitepaper. Alleen op die manier weet je precies hoe je ervoor staat en wat je nog moet doen om jouw cloudomgeving optimaal te verbeteren. Zo is het belangrijk dat je het antwoord weet op onder andere deze twee vragen:

  1. Weet jij hoe veilig jouw Azure of Office 365 omgeving is? Hierbij kijk je bijvoorbeeld naar oude admin-accounts, encryptie en configuratie van securitytools.
  2. Welke data heb je en met wie worden deze gedeeld? Krijg inzicht in het oversharen van data, AVG-compliancy en ongestructureerde data in de organisatie.

Heb jij er vertrouwen in dat jouw cloudsecurity volledig op scherp staat? Of is er nog ruimte voor verbetering? Stel jezelf de 5 vragen uit deze whitepaper en je hebt in no-time inzichtelijk waar jouw aandachtspunten zitten en hoe je deze aanpakt.

 

Download de whitepaper
Download