Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Hoe gemeentes zich kunnen wapenen tegen datalekken

Net als andere bedrijven, worden ook gemeentes regelmatig slachtoffer van cybercriminaliteit. De gegevens die gemeentes beheren zijn gewild en het gevaar dat deze data in verkeerde handen valt, is een goed pressiemiddel om losgeld te ontvangen. Onlangs waren de gemeentes Buren en Neder-Betuwe nog het slachtoffer. Maar ook kleinere incidenten kunnen zorgen voor datalekken.

Denk daarbij aan gebruikersaccounts van vertrekkende medewerkers die niet of niet tijdig geblokkeerd worden. Of het delen van inloggegevens, waardoor niet langer duidelijk is welke gebruikers toegang heeft tot belangrijke data. Als gemeente is het van groot belang om met het juiste risicomanagement het securitybeleid goed te sturen.

In onderstaande whitepaper worden de 5 grootste veiligheidsrisico’s voor gemeenten besproken en worden er mogelijke oplossingen voor deze risico’s aangewezen.

 

Download de whitepaper

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wortell

Wij maken organisaties klaar voor de uitdagingen van de toekomst. Zodat zij gemakkelijker hun werk kunnen doen. Overal, altijd en op elk apparaat.

Lees verder

 

Bezoek de website