Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Hoe gebruikt u succesvol een CRM-systeem?

Het gebruiken van een CRM-systeem

Het kiezen van een passende CRM-oplossing voor de organisatie en het kiezen van de juiste implementatie partner is zeker geen makkelijke opgaven. Als er eenmaal een keuze is gemaakt, kan dit ook niet meer makkelijk wijzigen vanwege de financiële en organisatorische impact. Hierdoor is het belangrijk dat er in één keer een goed keuze gemaakt moet worden. Daarnaast heeft het succes van een CRM-implementatie alles te maken met het realiseren van bedrijfsdoelstellingen en het gebruik en acceptatie door de gebruikers van het CRM-systeem.

Om hulp te bieden in dit moeilijke traject, is deze whitepaper geschreven. De whitepaper gaat in op drie belangrijke stappen in het gebruiken van een CRM-systeem:

  1. De ware kosten van kennis
    Het juist gebruiken van CRM-pakketten is voor bedrijven erg belangrijk. Financiële resultaten en zelfs het standhouden van organisaties worden hierdoor beïnvloed. In dat kader is het wonderbaarlijk hoe slecht bedrijven nog steeds met CRM-kennis om gaan.
  1. CRM-software: kosten of investering?
    Er zijn veel organisaties die vrij ongelukkig zijn met hun huidige CRM-software. Veel te complex in het gebruik, gebrek aan innovatie en onvoldoende flexibiliteit zijn een aantal van de gehoorde klachten. Noodgedwongen zoeken medewerkers hun heil in Excel of Access met alle gevolgen van dien. Opvallend is dat veel van deze bedrijven toch bij het CRM-systeem blijven. “De investering is nog niet afgeschreven”
  1. Stilstand of vooruitgang?
    Veel organisaties maken gebruik van (sterk) verouderde versies van hun CRM-systeem. Intussen beperken de leveranciers hun support tot de meest recente versies. Dat leidt natuurlijk tot onenigheid. Kiest u dus voor stilstand of vooruitgang?

Download whitepaper
Wilt u meer te weten komen over het gebruiken van uw CRM-systeem? De whitepaper gaat dieper in op de 3 bovenstaande onderdelen bij het gebruik van een CRM-systeem. Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper.

Lees ook de andere twee delen:

 

Download de whitepaper
Download