Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Hoe garandeer je optimale uptime met Disaster Recovery?

Snel weer aan het werk na downtime

We gaan steeds minder vaak naar het gemeentehuis om een verhuizing te melden of documenten aan te vragen. Bij veel gemeenten gebeurt het aanvragen van parkeervergunningen of het opvragen van uittreksels uit het bevolkingsregister online. Onze inkomensbelasting? Die vullen we al jaren digitaal in; slechts 1% van de mensen vult nog een papieren aangifte in. Technologie is dus alomtegenwoordig bij gemeenten en de rijksoverheid; daarom verwachten we dat de IT het ook altijd doet. En dan gaat het toch een keertje mis… Een stroomstoring in jouw gemeente gooit roet in het eten. Is jouw infrastructuur hierop voorbereid? Kan jij zonder kleerscheuren weer snel aan de slag? Deze Disaster Recovery Guide laat zien hoe je omgaat met continuïteit en disaster recovery in een gevirtualiseerde IT-omgeving of public cloud.

Oeps…foutje gemaakt

Moderne bedrijven en gemeenten kunnen het zich niet veroorloven om data te verliezen. Omdat de hoeveelheden data die we verzamelen elke dag groeien, worden ook de risico’s en kosten van dataverlies elke dag groter. Natuurlijk denken we in eerste instantie aan cybercrime, maar ook menselijke fouten zijn vaak de boosdoener. De top 5 oorzaken van dataverlies en downtime zijn:

  1. 44% hardware storingen
  2. 32% menselijke fouten
  3. 14% corrupte software
  4. 7% computervirussen
  5. 3% natuurrampen

Wat en waarom Disaster Recovery

Disaster Recovery is de tijd en het werk die je nodig hebt om alle systemen weer operationeel te krijgen. Hierbij besteed je niet alleen tijd aan het herstellen van systemen zodat mensen snel aan de slag kunnen, je kijkt ook naar de hoeveelheden data die verloren gaan als het bedrijf moet opstarten met een vorige versie van haar data. Hierbij is het vooral belangrijk om jezelf de vraag te stellen hoeveel een uur downtime precies kost. In 95% van de gevallen weten organisaties het antwoord op deze vraag niet.

Gids voor Disaster Recovery

Wat is het verschil tussen een back-up en disaster recovery? Wat is echt belangrijk? Hoe zit het met compliance en governance? Het antwoord vind je in deze gids, download snel en doe er je voordeel mee.