Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Hoe flyers en brochures klanten aantrekken en behouden

Als het aankomt op de marketing voor je bedrijf, zijn er verschillende soorten middelen die je toe kunt passen. Veel mensen denken al snel aan het inzetten van online campagnes, maar fysieke middelen blijven ook nog steeds erg gewild. Denk daarbij aan het laten drukken van flyers en brochures. Want pas je dit op een strategische manier toe? Dan kan het zomaar zo zijn dat je klanten aan kunt trekken en kunt behouden. Redenen genoeg dus om hier wat meer over te weten te komen.

Je trekt meteen de aandacht van klanten door flyers en brochures uit te delen

Kies je voor een opvallend en leuk ontwerp voor de flyers en brochures? Dan trek je meteen de aandacht van klanten. En of je nu een flyer uit wilt delen op een evenement, in de buurt van het bedrijf of tijdens een beurs. Er is altijd een passend formaat te verkrijgen voor het doel dat je voor ogen hebt. Denk daarbij aan een A5 formaat of een A6 formaat.

Zorg er altijd voor dat de kern van de boodschap duidelijk terug te zien is op de flyers en brochures

Tijdens flyers en brochures maken is het altijd belangrijk om in gedachten te houden wat de kern van de boodschap is. Zet je de ontvanger graag aan tot het opnemen van contact? Of om de website te bezoeken? Door een bepaalde call to action duidelijk terug te laten komen, kun je er zeker van zijn dat een flyer of een brochure maximaal effect gaat hebben. En dat is natuurlijk wel een erg fijne gedachte op het moment dat je voor een grotere oplage gaat.

Eenvoudig online aan de slag gaan met het ontwerpen van flyers en brochures

Kun je eigenlijk niet wachten om flyers en brochures voor je eigen bedrijf te maken? Je doet dit zelf erg makkelijk in een paar stappen in een online ontwerpprogramma. Je hebt vaak al de keuze uit een aantal standaard ontwerpen. Maar je kunt ook zelf aan de slag gaan met een eigen vormgeving. Het bestellen heb je in een paar klikken gedaan, waardoor je het materiaal binnen de kortste keren bij jou op de deurmat kunt verwachten. Weet je nu al erg goed hoe het ontwerp vorm moet gaan krijgen, of doe je het liefste eerst wat inspiratie voor je bedrijf op?