Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Hoe computervisie de wereld op zijn kop zet

Grip op beeld

Beelden spelen een steeds grotere rol in ons leven. Zo uploaden wij alleen al dagelijks 300 miljoen foto’s op Facebook en 96 miljoen foto’s en video’s op Instagram. Maar wat nou als je grip kon krijgen op al dat beeldmateriaal en meer? Dankzij computervisie wordt het eenvoudiger om visuele informatie te verwerken en interpreteren. Maar hoe werkt computervisie precies en welke uitdagingen brengt het met zich mee? 

In deze whitepaper krijg je een antwoord op volgende vragen:

  • Wat is computervisie?
  • Hoe werkt computervisie?
  • Wat er mogelijk is met computervisie?
  • Welke uitdagingen en misvattingen zijn er rondom computervisie?
  • Hoe zet je computervisie in?

Machine versus mens

Door steeds betere technologieën worden computers beter in het verwerken en interpreteren van visuele informatie. Alleen al in één decennia kunnen computers dubbel zo goed objecten identificeren. Computervisie is zo ontwikkeld dat computers inmiddels accurater en sneller op beelden kunnen reageren dan mensen. Wat zijn de gevolgen voor ons?

Waar is computervisie goed voor?

Computervisie helpt computers om beeldmateriaal beter te begrijpen. Maar wat heb je hier aan? Dankzij computervisie voorkom je bijvoorbeeld misdaad (vanwege gezichtsherkenning), kun je persoonlijker producten aanbevelen en schat je risico’s in bijvoorbeeld de gezondheidszorg beter in. Deze techniek zet je ook eenvoudig in om processen te verbeteren, services te bedenken en teams te ondersteunen. Hoe? Lees het in deze whitepaper.

 

Download de whitepaper
Download