Hoe bouw en onderhoud ik een hybride cloud?
Maak jouw IT klaar voor de toekomst
Iedereen en alles is tegenwoordig connected. We delen de data uit onze auto’s of slimme CV-ketels met producenten en leveranciers. In de maakindustrie zijn kunstmatige intelligentie, IoT en connected assets allang geen toekomstverhaal meer maar dagelijkse realiteit. Door deze connectiviteit zorgen we bijvoorbeeld voor een verhoogde productiviteit op de werkvloer, een beter product en dragen we bij aan de veiligheid in de productiehal. En de basis van al dat goeds? Dat is de hybride cloud.
Nieuwe apps en data geven ons een boost
Technologieën zoals IoT, kunstmatige intelligentie en machine learning zijn mogelijk dankzij allerlei apps en toepassingen uit verschillende platform. Sommige zijn te vinden in het eigen datacenter, anderen draaien in de cloud. Om deze apps en toepassingen, en hun data, naadloos te laten samenwerken is een goed ontworpen hybride IT-infrastructuur van belang.
Hybride IT: 3 basisprincipes
Om de hybride IT-omgeving te vereenvoudigen en implementaties te optimaliseren, is het belangrijk dat bedrijven zich focussen op onderstaande 3 punten. We lichten deze alvast kort toe, de details lees je na in deze whitepaper.
- Continuïteit van het bedrijf: The show must go on! Pak problemen in de huidige IT-omgeving aan en maak zo tijd en middelen vrij voor innovatie. Zo gaat nog steeds een groot deel van het IT-budget naar onderhoud om de huidige omgeving draaiend te houden. Budget wat jij hierdoor niet hebt voor vernieuwing…
- Versnel de komst van nieuwe producten en diensten: Door te werken met agile development of een minimum viable product (MVP) strategie versnel je het proces van ontwerp tot livegang.
- Begrijp hoe de hybride IT-omgeving werkt en gebruik deze kennis bij het ontwikkelen van apps en data.
Hybride cloud opzetten met Azure
Deze whitepaper vertelt in detail hoe je start bij het opzetten van een hybride cloud-omgeving met Microsoft Azure. Zo lees je alles over de voordelen van Azure Stack, het koppelstuk tussen jouw publieke en private cloud omgevingen.