Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Hoe blijf je als organisatie flexibel, snel en competitief?

Digital workspace: op weg naar een connected company

Hoe kan je als bedrijf waarde blijven toevoegen in een wereld die iedere dag complexer wordt? Dit is een uitdaging waar elk bedrijf en instelling mee worstelt in deze tijd. Hoe kan je op veranderingen inspelen, waar moet je beginnen en hoe blijf je tegelijkertijd flexibel, snel en competitief? Dit zijn allemaal vragen waar deze whitepaper verder op in gaat!

Digital Workspace: Een natuurlijke reactie
Het toevoegen van meer structuur in de organisatie is een natuurlijke reactie voor het omgaan met nieuwe situaties. Hierbij kunt u denken aan nieuwe systemen, nieuwe structuren en nieuwe regels. Dit leidt vaak tot een nieuwe manager, een nieuwe afdeling, nieuwe scorecards, meer overleg, meer afhankelijkheden met andere managers en afdelingen. Ziet u het probleem ook? Hierdoor is er minder tijd voor klanten of primaire taken. Daarnaast zullen medewerkers sneller afhaken omdat regels elkaar tegenspreken. Verder zal het de organisatie zwaar, traag en duur maken.

Digital Workspace:  “Het Corporate Brain”
Voor het vinden van een snelle oplossing voor complexe vraagstukken, zal er gebruik gemaakt moeten worden van alle beschikbare kennis en ervaring binnen en buiten de organisatie. Deze gebundelde kennis noemen we ook wel “Het Corporate Brain”. Het is van belang dat het management “Het Corporate Brain” zo laagdrempelig mogelijk aan probeert te bieden, waardoor medewerkers het als een bron zien in hun werkcontext. Op deze manier kan “Het Corprate Brain” en het samenwerken aan nieuwe oplossingen bijdragen aan het sneller en beter behalen van de eigen persoonlijke doelen.

Digital Workspace whitepaper
Roland Hameeteman legt in deze whitepaper aan de hand van verschillende theorieën uit wat een connected company en een digital workspace inhouden en voor organisaties kunnen betekenen. Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper en kom meer te weten over Digital workspace.

 

Download de whitepaper
Download