Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Hoe bied je je werknemers de beste hybride werkplek?

De laatste jaren zijn de verwachtingen van werknemers veranderd. Een werknemer verwacht meer vrijheid en daardoor flexibiliteit dan voorheen. Van alle werknemers wil 73% blijvend flexibel en extern werken, maar 67% geeft ook aan behoefte te hebben aan meer persoonlijke contact. Dit klinkt als een onoverkomelijke tegenstelling, maar dat hoeft het niet te zijn. Het vraagt wel veel van de werkplek die een werkgever aan zijn of haar werknemers aanbiedt. Hybride werken is de sleutel, maar dat vergt meer dan alleen technische oplossingen. Beleid, leiderschap en techniek moeten hand in hand gaan om samenwerking succesvol te maken.

Werk gaat namelijk over zoveel meer dan alleen de klus klaren. Om mensen te laten gedijen in een flexibelere werkomgeving, moet de gehele werknemerservaring opnieuw worden vormgeven: van veiligheid en het
vestigen van een cultuur, tot het aantrekken en behouden van talent. Een duidelijk beleid voor flexibel werken is noodzakelijk, waarbij je je werknemers keuzes geeft voor hoe, wanneer een waar ze willen werken. En geef managers de ruimte en mogelijkheden om dit beleid aan te passen aan de behoeften van zijn of haar team.

Het onderstaande whitepaper beschrijft de uitdagingen van het opzetten van een hybride werkplek. Hoe bouw je sociaal kapitaal opnieuw op? Hoe voorkom je digital uitputting? En hoe maak je je werkoverleg inclusief in deze nieuwe werkelijkheid?

 

Download de whitepaper
Download