Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Hoe AI uw businessuitdagingen op kan lossen

“A.I. is intussen volwassen genoeg om echt in de praktijk ingezet te kunnen worden, het is alleen de kunst om dit simpel en doeltreffend te houden.” aldus Ton Abelen, Trendwatcher A.I. & Management Consultant, Wizzin

Ton Abelen over het nieuwe perspectief van A.I.

Tijdens zijn carrière heeft Ton vele processing tools voorbij zien komen en ervaren wat wel en niet werkt. Het geheel nieuwe perspectief van Artificial Intelligence op het omgaan met informatie en de verwerking hiervan heeft hem geïnspireerd tot de oprichting van Wizzin. De combinatie van trendwatching maar ook zelf projecten uitvoeren heeft hem een realistisch beeld gegeven over de kansen maar ook de beperkingen van AI en informatie. Wij spraken hem over hoe AI business uitdagingen kan oplossen.

“Artificial Intelligence bereikt op een aantal vlakken volwassenheid. Neem bijvoorbeeld Picnic dat als AI Techbedrijf een plaats heeft weten te veroveren in de gesloten supermarkt wereld, wat tot voor kort nog onmogelijk geacht werd.”

Oplossing voor praktische vraagstukken

Hoe behaal ik mijn KPI’s, realiseren we duurzame inzetbaarheid, betere klantenservice, meer kwaliteit en snelheid in processen en meer rendement, dit zijn vragen die mij dagelijks gesteld worden.”

“AI maakt het mogelijk door business processen en klantenservice te optimaliseren. Maar als je vanuit een techniek of innovatie perspectief kijkt, krijg je al snel te maken met de onverklaarbare drang dat mensen willen bewijzen wat de nieuwste technologie allemaal kan, in de hoop dat iemand hier waarde van inziet en erin investeert. 
Terwijl u vanuit een business perspectief wel andere uitdagingen heeft dan te spelen met technologie. U wilt niet weten hoe iets werkt, u wilt weten wat het oplevert en of het haalbaar is in uw complexe omgeving.”

Om verder in te gaan op de vraagstukken rondom AI, organiseert Heliview in samenwerking met Ton Abelen een praktische tweedaagse training. Ton zegt hierover:

“Tijdens de training AI in Business kijken we naar wat  is het nuttig te kijken wat wél mogelijk is, aangezien AI wel eens de sleutel zou kunnen zijn tot een aantal van uw operationele én strategische kansen en uitdagingen.”

Over de training AI in Business

Deze praktische training neemt u in twee dagen mee in de wereld van Artificial Intelligence. De noodzakelijke theorie wordt helder uitgelegd aan de hand van praktijkvoorbeelden, die u kunt spiegelen op uw eigen organisatie.

U leert de juiste business value te herkennen en welke stappen om uw organisatie mee te krijgen en resultaat te boeken. Uw trainer heeft ervaring met AI projecten, het achterhalen van de business behoefte en de vertaling naar en uitvoering van een concreet plan. Lees verder over de training.