Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

HNW alleen succesvol als gebruiker centraal staat

De gebruiker centraal bij Het Nieuwe Werken

IT heeft altijd als doel gehad om medewerker te ondersteunen, maar hoe gaat dit in de praktijk? In de praktijk stond de gebruiker eigenlijk nooit centraal. De applicatie was het hoofddoel en de applicatie bepaalde wel hoe de medewerker het werk moest doen. Vandaag de dag focussen veel organisaties zich op mobiliteit. Dit is een verschuiving van de applicatie naar mobiele apparaten. Voor veel organisaties is het een prioriteit geworden om zoveel mogelijk informatie beschikbaar te stellen op mobiele apparaten. Is dit eigenlijk wel handig voor de gebruiker? Vaak voegt dit zeer weinig gebruiksgemak toe.

De digitale werkplek
Het is nu tijd om IT echt gebruiksvriendelijk te maken. Dit kan allen door te luisteren naar de gebruiker en zijn digitale identiteit als uitgangspunt mee te nemen bij de inrichting van de ICT-omgeving. Het is van belang dat de gebruiker de regie krijgt, het apparaat, de software en de locatie mogen niet meer bepalen welke informatie wanneer te zien is.

Een paar feiten:

  • Gemiddeld gebruikt een werknemer drie apparaten.
  • Tweederde van alle werknemers werkt mobiel.
  • In een gemiddeld bedrijf beheert de IT-afdeling meer dan een miljoen unieke gebruikersconfiguraties.

Hoe kan het ook?
Het Martini Ziekenhuis in Groningen ontwikkelt flexibele digitale werkplekken. Door middel van gebruikersconfiguraties kunnen alle aspecten van een gebruiker centraal opgeslagen en beheert worden. Hierdoor krijgt de gebruiker meer flexibiliteit in welke apparaten en applicaties hij wil gebruiken. Daarbij is het beheer voor de IT-afdeling een stuk makkelijker geworden. Nu kan het Martini Ziekenhuis in Groningen duizenden gebruikersprofielen beheren met de inspanning die nodig is voor één profiel.

Download de whitepaper
Download geheel vrijblijvend de whitepaper over Het Nieuwe Werken en de gebruiker centraal stellen. Deze whitepaper gaat verder in op gebruikersconfiguraties en nog twee andere praktijkcases van RIVM en UPC. Lees snel verder over hoe u de gebruiker centraal kunt stellen bij Het Nieuwe Werken.