Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Het win-winresultaat van een centraal klantbeeld

Innovatief klantcontact

In veel organisaties komt het woord ‘bezuinigen’ regelmatig naar voren. Maar ook het woord bezuinigingen kennen een grens. Als er een punt komt waarbij er al op alle mogelijke manieren is bezuinigd wat doe je dan? Dan is het belangrijk om terug naar de essentie van het bedrijf te gaan. Het realiseren van groei! Dit is alleen mogelijk met tevreden klanten en daar gaat het op dit moment fout. Het vertrouwen van klanten en leveranciers heeft een dieptepunt bereikt.

Deze whitepaper gaat dieper in op het optimaliseren met de focus op de klant waardoor een win-winsituatie kan ontstaan. Met behulp van een Master Data Management oplossing kan er een centraal klantbeeld gecreëerd kan worden, waardoor:

  • Werknemers hun werk efficiënt en effectief kunnen uitvoeren
  • De bedrijfsflexibiliteit omhoog gaat
  • Invoer en mutaties in bedrijfssystemen in één keer goed gaan

Hou de focus niet op bezuinigingen, maar volledig op de klant, zodat er groei gerealiseerd kan worden!

Klantcontacten
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ruim een derde van de klanten voelt zich niet gewaardeerd als klant, dit komt naar voren uit het Nationale Klantbelevingsonderzoek. Maar liefst 62 procent van de klanten geeft aan het gevoel te hebben dat de organisatie niet weet wat de klant wil. 74 procent van de klanten vindt de kennis die bedrijven over hun hebben slecht. Dit staat niet in contrast met de ontwikkelingen die klanten de afgelopen jaren hebben doorgemaakt. Klanten worden steeds veeleisender.

Centraal klantbeeld: winst in drie stappen
Een centraal klantbeeld voorziet medewerkers altijd real time van de meest actuele en volledige informatie. Het is mogelijk om in 3 stappen en 4 maanden te gaan van het in kaart brengen van het probleem naar het beschikbaar stellen van een centraal klantbeeld. Hieronder zijn de drie stappen verder uiteengezet:

  1. Kies met een groep betrokken medewerkers één probleem dat op korte termijn op te lossen is en ook directe invloed heeft op de kosten of omzet.
  2. Kijk naar de plek waar de gegevens van uw klanten zich nu bevinden en hoe deze aan elkaar gekoppeld kunnen worden.
  3. De laatste stap tot rendement is het daadwerkelijk beschikbaar stellen van de eerste versie van een ‘centraal klantbeeld’.

Lees in de whitepaper meer over het realiseren van een centraal klantbeeld en hoe Master Data Management hierbij kan helpen.

 

Download de whitepaper
Download