Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Het ‘waarom’ en ‘hoe’ van de transformatie bij Stichting Ons Tweede Thuis

Stichting Ons Tweede Thuis (OTT) is een zorgorganisatie die zich richt op het ondersteunen van mensen met een beperking. Met zo’n 2.400 toegewijde professionals – van artsen tot buschauffeurs – biedt OTT zorg en huisvesting aan circa 2.600 cliënten. Sommigen krijgen hulp bij zelfstandig wonen, anderen hebben 24 uur per dag zorg nodig. Onlangs besloot OTT dat het tijd was om de nodige veranderingen door te voeren op IT-gebied. In deze gastblog vertelt Heinz Hamelijnck, ICT-adviseur bij OTT, over het ”waarom’, ‘wat’ en hoe’ van de transformatie!

Klaar voor de toekomst… go!

Toen Microsoft aankondigde dat het geen support meer zou verlenen voor de verouderde server- en Officeomgeving waarop wij draaiden, moesten we iets doen aan onze technische achterstand. Op het moment dat we ons bogen over contractverlengingen, borrelden er nieuwe wensen op: we wilden méér mogelijkheden voor de toekomst scheppen door digitaal samen te werken. Kort daarop hakten we de knoop door: de migratie naar de moderne werkplek werd in gang gezet.

Ná de migratie: voordelen, maar ook ‘pleisters plakken’

Omdat we snel stappen moesten nemen, zijn we na een kort voorbereidingstraject gemigreerd naar een nieuwe omgeving: Office 365. Onze data ging van lokaal naar SharePoint. Een hele verandering waar we nu al een belangrijk voordeel van ervaren: we kunnen altijd, overal en op ieder apparaat werken. De medewerkers die niet op de werkvloer aanwezig zijn, profiteren hier natuurlijk van.

Tegelijkertijd is Microsoft 365 erg nieuw voor ons, waardoor wij tegen de nodige uitdagingen aanlopen. Momenteel zijn we druk bezig te zorgen dat de nieuwe omgeving goed landt bij onze medewerkers. Zij moeten deze uiteindelijk accepteren – en er zijn nog wel wat kleine obstakels. Die willen we nu uit de weg werken. In dat kader zijn we volop bezig ‘pleisters te plakken’ op de pijnlijke plekken!

Wortell en FastTrack: zeer waardevolle ondersteuning

Om onszelf bij dit alles een steuntje in de rug te geven zijn we de samenwerking met Wortell aangegaan. Een zeer waardevolle aanvulling, als je het mij vraagt! Samen met Wortell hebben we de migratie naar SharePoint ingezet én een kersvers intranet ontwikkeld, dat is gelanceerd als onderdeel van de moderne werkplek.

Daarnaast is Wortell in 2016 aangewezen als een van de eerste FastTrack Ready Partners, wat betekent dat het namens Microsoft FastTrack-diensten mag aanbieden.

“Microsoft-klanten die minimaal 150 Office 365- of Microsoft 365-licenties hebben aangeschaft, kunnen hierdoor bij Wortell terecht voor hulp bij het technische traject én de gebruikersadoptie.”

Voor ons heeft FastTrack ondersteuning geboden in het soepel en gepland uitvoeren van de migratie. Wij hebben vooral gebruikgemaakt van FastTrack om de juiste producten op het juiste moment in goede banen te leiden. Wortell heeft ons uitstekend geholpen bij het opzetten van de organisatie en het leggen van de contacten die wij nodig hadden.

Ik ben heel tevreden over Wortells aanpak. De samenwerking was erg fijn: de Wortell-professionals met wie wij werken zijn flexibel en hun enthousiasme is aanstekelijk. Daarnaast zijn hun expertise en werkethiek merkbaar: ze zijn héél gedreven en hebben kennis van zaken. Wat ik ook erg mooi vind is dat zij het durven toe te geven wanneer ze iets níet weten om vervolgens de juiste experts in te schakelen. Wortell zórgt dat het antwoord er altijd komt. Dat heb ik als zeer prettig ervaren.

Volgende stap: dóórontwikkelen met Wortell

Kort gezegd, we hebben meerdere zaken opgepakt met Wortell. Omdat wij op diverse vlakken goed geholpen zijn, zal Wortell nu ook de doorontwikkeling ondersteunen. We zijn namelijk nog lang niet klaar met het uitvoeren van onze Microsoft 365-plannen! Datasecurity is bijvoorbeeld van groot belang voor OTT. Hiermee willen we snel aan de slag gaan. FastTrack biedt ons de nodige begeleiding bij diverse beveiligingsoplossingen, zoals Azure Information Protection, Advanced Threat Protection en Microsoft Cloud App Security. Deze zijn behoorlijk nieuw voor ons. Maar onze ervaring met Wortell en FastTrack geeft ons veel vertrouwen: samen zullen we ook dit traject tot een succes kunnen maken!

Wortell

Wij maken organisaties klaar voor de uitdagingen van de toekomst. Zodat zij gemakkelijker hun werk kunnen doen. Overal, altijd en op elk apparaat.

Lees verder

 

Bezoek de website