Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Het verschil tussen een goede en slechte klantervaring

Big data. Smart meters. The Internet of Things. In de technologiesector is iedereen op zoek naar ‘the next big thing’. Zo lag de IT-focus tien jaar geleden nog op een duizelingwekkende hoeveelheid applicaties en met name op toepassingen die direct te maken hadden met de eindklant. Maar hoe kun je zorgen voor tevreden klanten als je data verspreid is over verschillende silo’s?


In het huidige big data-tijdperk staan organisaties voor de uitdaging om zinnige conclusies te trekken uit petabytes, exabytes en zettabytes aan data. De gedachte over big data en ‘traditionele’ data zijn in de basis gelijk. Verzamel je data, organiseer het op de beste manier en gebruik het om betere beslissingen te kunnen nemen. Klinkt simpel.


Hogere versnelling
Het verschil is dat organisaties nu in een hogere versnelling staan en aanzienlijk meer data verzamelen dan twintig jaar geleden. Opslag is niet langer een issue; Hadoop en andere big data technologieën bieden relatief goedkope en schaalbare mogelijkheden om data te verzamelen. De uitdaging is om deze informatie te ordenen om er vervolgens goede conclusies uit te kunnen trekken.


Voordat je een oceaan aan data begint te verzamelen, haal adem en denk na over in welke mate jouw organisatie volwassen is op het gebied van data management. Het is zelfs het perfecte moment om jezelf af te vragen of je voldoende met je data doet. Master data management (MDM) werd in het begin van dit millennium geïntroduceerd om antwoord te geven op deze vragen. En heb je na pogingen om de datasilo’s af te breken inmiddels het volledige overzicht? Of zit je nog steeds met verschillende vakken met niet geïntegreerde, operationele data?


Problemen
In deze video zie je data dataproblemen niet alleen gaan over de hoeveelheid en complexiteit. De data die je hebt over je klant kan problemen opleveren en ervoor zorgen dat je snel klanten verliest. In deze video zie je hoe Marvin D. Martin, een MDM-professional ondervond dat slecht geïntegreerde data alles kan verpesten, zelf een relaxte vakantie.Veel organisaties bewaren hun data nog steeds in losse silo’s. Ze zullen heus alle data in een centraal datawarehouse opslaan om analyses te ondersteunen, maar voor de baliemedewerker is het noodzakelijk dat de applicaties die hij gebruikt goede en betrouwbare informatie bevatten om ieder aspect van het dagelijkse werk te ondersteunen. Data heeft alleen waarde als het organisaties kan helpen betere beslissingen te maken. Deze beslissingen hoeven niet van een gedetailleerd dashboard te komen en te worden gepresenteerd aan een MT tijdens een kwartaalevaluatie. Het kan data zijn die real-time beslissingen ondersteunt om de klant op precies het juiste moment een passend aanbod te kunnen doen. Daarmee kun je onder andere de vakantie van een MDM-expert een stuk aangenamer maken.


Centrale rol
Meer weten over MDM? Download dan kosteloos het e-book ‘Future Bright – A Data Driven Reality’ . Hierin bespreken onder meer gerenommeerde experts op het gebied van data management welke stappen gezet moeten worden om data management een centrale rol toe te kennen in organisaties. Verder delen organisaties inzichten over hoe zij data benutten om hun bedrijfsprocessen te verbeteren en innovatie aan te jagen.