Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Het selecteren van een CRM-systeem

5 aandachtspunten voor het selecteren van een CRM-systeem

Het selecteren van het juiste CRM-systeem brengt vaak moeilijke keuzes met zich mee en is beslist geen makkelijke opgave. Als de keuze voor een CRM-systeem uiteindelijk is gemaakt, kan dit ook niet meer snel gewijzigd worden. Daarnaast gaat het succesvol laten verlopen van een CRM-project samen met het realiseren van bedrijfsdoelstellingen en gebruikersacceptatie. Deel 1 van deze vierdelige serie gaat in op het succesvol selecteren van een CRM-systeem. De volgende drie delen gaan in op het contracteren, implementeren en gebruiken van CRM-systemen.

Deel 1 van deze serie gaat in op de volgende onderdelen:

  1. Het eisen- en wensenpakket
  2. Korte terugverdientijden
  3. Ruimte voor nuance
  4. Kapitaalvernietiging
  5. Leverancier of sparringpartner

Het samenstellen van een eisen- en wensenpakket
Voordat er een CRM-pakket gekocht kan worden, moet er een eisen- en wensenpakket samengesteld worden. Bij het beschrijven van de eisen en wensen krijgen alle afdelingen doorgaans de mogelijkheid om input te geven. Omdat werknemers deze kans niet dagelijks krijgen, is er de kans dat ze gaan overvragen. Natuurlijk zijn de eindgebruikers belangrijk in de keuze van een CRM-pakket, maar ze hebben verder geen overzicht in de kosten/baten verhouding of de gevolgen van het benodigde maatwerk.

Soms is het beter om de afdelingen er niet bij te betrekken, maar dit op directie niveau te bepalen. Hierdoor is er een overzichtelijke lijst met slechts de hoofdzaken zoals integratie, flexibiliteit en continuïteit.

Een korte terugverdientijd
Bij de investering in een CRM-systeem is het voor een organisatie van belang om een korte terugverdientijd te hebben. Toch worden er in de selectiefase vaak veel onnodige kosten gemaakt. Dit zet nog voor de implementatie van het CRM-systeem een korte terugverdientijd onder druk. Verkort de shortlist! Hoe? Lees er meer over in de volledige whitepaper.

Download de whitepaper
Meer te weten komen over het succesvol selecteren van een CRM-systeem? Deze uitgebreide whitepaper gaat in op 5 belangrijke aandachtspunten bij de keuze van een CRM-systeem. Lees ook deel 2: Het aanschaffen van een CRM-systeem

 

Download de whitepaper
Download