Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Het project: The Virtual Reality Check

Analyse application en desktop virtualization

Dit document is een resultaat van Project Virtual Reality Check (VRC), een R&D project waar PQR en Login Consultants in 2009 mee zijn gestart. Het doel van Project VRC is om de ontwikkelingen in de markt voor Application & Desktop Virtualisatie te onderzoeken, te analyseren en om de resultaten objectief te presenteren. In de extreme snelheid van innovatie in de virtualisatie en de daarbij behorende marketing wordt deze informatie uiterst gewaardeerd.

Doel van deze whitepaper
Het doel van deze whitepaper is het omschrijven van de ICT-infrastructuur componenten die gebruikt worden in het lab van Project VRC. In 2013 is een nieuwe setup gestart in Project VRC waarin gebruikt gemaakt wordt van Cisco Unified Computer Systems (UCS), Hitachi Data Systems (HDS), Adaptable Modular Storage (AMS) en VMware vSphere als de ‘backend’ infrastructuur. Dankzij het gebruik van deze componenten is het Project VRC team in staat om VDI en RDS-gerelateerde prestatietests te presenteren en te valideren. Daarnaast is het mogelijk om verschillende types van hypervisors of zelfs bare-metal REDS te gebruiken.

De kennis van twee organisaties samensmelten
PQR en Login Consultants zijn Project VRC als joined venture in 2009 begonnen om kennis te bundelen en om inzichten te delen met de virtualisatie community. Er zijn verschillende redenen voor PQR en Login Consultants om dit project samen uit te voeren:

  • De projectleiders, Ruben Spruijt (CTO PQR) en Jeroen van de Kamp (CTO Login Consultants), kennen elkaar vanuit de virtualisatie community en delen samen de passie voor innovatie en nieuwe technologieën.
  • Project VRC is een grote inspanning. PQR en Login Consultants hebben afzonderlijk van elkaar niet de middelen of de tijd om dit project individueel uit te voeren. Het is om deze praktische reden logisch om samen te werken, zodat ze de werklast verdelen en de resultaten samen leveren.
  • Daarnaast delen beiden organisaties dezelfde technische visie die belangrijk is met complexe projecten als deze.

Download vrijblijvend deze whitepaper en lees alles over het Project: ‘The Virtual Reality Check’.

 

Download de whitepaper
Download