Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Het nieuwe werken in 2025 en daarna: millennials aan het werk

Hoe millennials de toekomst van werken bepalen

Het kantoor met werkplekken waarin wij vandaag de dag werken, zal in 2025 niet meer bestaan. Technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat onze devices steeds beter en sneller worden. Ons intensieve gebruik van social media in combinatie met onze toenemende mobiliteit en gewenning om altijd en overal te communiceren, vragen om een nieuwe werkmethode.

Op naar een nieuwe manier van werken: lang leve de millennials

In 2025 zal twee-derde van de beroepsbevolking uit millennials bestaan: mensen geboren na 2000. Het geboortejaar an sich zegt nog niet zoveel, maar de mindset des te meer. Jongeren denken en werken anders dan de vorige generatie. Ze zijn flexibeler, weten digitaal hun weg te vinden en zorgen dat zij altijd op de hoogte zijn van de nieuwste sociale- en communicatietechnieken.

Vijf grote veranderingen op de werkvloer

Hoe kunnen organisaties zich ontwikkelen om beter samen te werken? Hoe kunnen zij sneller innoveren om een concurrentiepositie te behouden? Om deze discussie over de nieuwe toekomst van werken te openen, organiseerde IBM samen met PureMatter haar eerste “Future of Work Experience” in New York City. Hier werd uitvoerig ingegaan op de toekomst van werken rondom de volgende vijf thema’s:

  1. De toekomst van talent
  2. De toekomst van de organisatiecultuur
  3. Big data en analytics
  4. Technologische ontwikkelingen
  5. Communicatie en samenwerking

De toekomst van talent

De manier waarop organisaties talent kunnen aantrekken en behouden gaat compleet veranderen. Veel organisaties die succesvol zijn op sociale netwerken, zetten deze ook in voor de werving van nieuw talent. De beroepsbevolking gaat niet alleen uit steeds meer millennials bestaan; ook de oudere werknemers omarmen de denk- en werkwijze van hun jongere collega’s. Zij zijn opgegroeid in het digitale tijdperk en zijn zo gewend aan social media, dat dit hun verwachtingen van werk, ideeën en waarden sterk beïnvloedt. Drie grote voorspellingen over de toekomst van werk zijn:

  • Jong talent is steeds meer gefocust op waarde toevoegen in de organisatie
  • Mensen zetten digitale en sociale technieken steeds meer in voor het bouwen van eigen communities en personal branding
  • Met de opkomst van millennials die management rollen vervullen, wordt van organisaties flexibiliteit verwacht

Bent u ook benieuwd naar de toekomstvoorspellingen voor werken in 2025 op de gebieden organisatiecultuur, big data en analytics, technologische ontwikkelingen en communicatie en samenwerking? In dit uitgebreide e-book leest u alle belangrijke take-outs van het “Future of Work Experience”. Download het e-book hier gratis.

 

Download de whitepaper
Download