Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Het Nieuwe Werken bij de overheid: Volledig digitaal in 2017

Digituinen van OCW neemt medewerkers mee naar 100% digitaal

Digitalisering en de implementatie ervan is sinds het laatste regeerakkoord in een stroomversnelling gekomen. In 2017 moeten alle burgers en bedrijven al hun zaken digitaal kunnen afhandelen met de overheid. Dit is voor het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) een grote verandering. Daarvoor heeft het OCW het programma ‘Stroomlijnen werkprocessen: op weg naar 100% digitaal’ opgezet. Dit programma bestaat uit 3 verschillende onderdelen:

 1. Hoe het proces zo slim en zo ‘lean’ mogelijk digitaal kan worden
  Denk aan processen zoals: inkoop, subsidies en de afhandeling van burgerbrieven.
 2. Digitale stukkenstroom
  Een project om huidige documentstromen digitaal te ondersteunen.
 3. Digituinen
  Gericht op de gedragskant van de digitalisering, zoals het trainen en bijspijkeren van de digitale kennis

Er komt nog heel wat kijken bij digitaliseren met 1150 medewerkers van het ministerie. Dit artikel gaat in op het derde onderdeel (Digituinen) van het programma, wat gericht is op de gedragskant van de digitalisering. Denk hierbij aan het trainen en ophalen van digitale kennis van de medewerkers van de gemeente.

Met Digituinen naar volledig digitaal

Digituinen laat medewerkers kennismaken met dertig korte trainingen die verschillen van vaardigheidstrainingen tot workshops die meer gericht zijn op samenwerking en gedrag. Digituinen is opgedeeld in vier thema’s:

 1. Papierloos vergaderen
 2. Digivaardig
 3. Communicatie en samenwerken
 4. Succesvol tijd-, plaats- en apparaatonafhankelijk werken

Kom meer te weten over het project van OCW om in 2017 volledig digitaal te kunnen werken. Lees in de volledige praktijkcase verder over de implementatie van Digituinen en wat deze externe partij heeft kunnen betekenen voor OCW. Download de praktijkcase geheel vrijblijvend.

 

Download de whitepaper
Download