Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Het implementeren van een CRM-systeem

6 belangrijke handvatten voor een CRM implementatie

Een CRM implementatie is goed te vergelijken met een open hartoperatie in een ziekenhuis. Bij een open hartoperatie kiest u ook niet het ziekenhuis bij u om de hoek, omdat dit het dichtste bij is toch? Kiest u voor een aanbieder met de laagste prijs? Dan heeft u zeker ook geen bezwaar tegen een assistent in opleiding? Ook CRM implementaties kunnen vandaag de dag goed worden uitgevoerd. Maar je kan er niet altijd vanuit gaan dat elke CRM-software aanbieder het vak ook beheerst. Als je eisen wilt stellen aan de kwaliteit, is een goede voorbereiding erg belangrijk. Kwaliteit in een CRM implementatie kost nou eenmaal geld.

Het belang van draagvlak
Natuurlijk is draagvlak bij een CRM implementatie erg belangrijk, maar is het van belang om iedereen inspraak te geven in het hele CRM project? Bij het kiezen van een nieuw kantine menu worden ook niet alle medewerkers op de hoogte gehouden. Terwijl dit zaken zijn die mensen minstens zoveel bezig houden als het CRM systeem. Draagvlak is van belang, maar er zijn meer manieren om dit te creëren. Dit kan bijvoorbeeld ook door een regelmatige nieuwsbrief met updates. Mensen aandacht geven en op de hoogte houden van de voornaamste keuzes.

Wie doet wat bij de CRM implementatie?
Veel misverstanden en conflicten in een CRM implementatie ontstaan door onduidelijkheden in de taakverdeling. Elke CRM implementatie bevat activiteiten die zowel door de klant als de leverancier kunnen worden uitgevoerd. Zorg dat het voor beide helder is wie wat oppakt. Een goede taakverdeling is de bases voor een soepel verloop van de CRM implementatie.

Download de whitepaper
Wilt u meer te weten komen over het implementatieproces van een CRM-systeem? Lees in deze whitepaper meer over de 6 handige handvatten om aan te denken bij een CRM implementatie. De whitepaper gaat in op: Het belang van draagvlak, management beslissingen, implementeren doe je samen, sturen op verwachtingen, wie doet wat bij een CRM implementatie en het profiel van uw projectleider.

 

Download de whitepaper
Download