Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Het gebruik van virtualisatie bij zorginstellingen

Meeting Meaningful Use, Optimizing IT and Clinical Productivity

In de gezondheidszorg loopt het actief inzetten en gebruiken van IT vaak achter. Toch is het gebruik van EHR (Electronic Health Record) groeiende. Ziekenhuizen en zorginstellingen hebben te maken gekregen met veel uitdagingen wanneer ze EHR’s op een goede manier proberen in te zetten. Het gebruik maken van IT is immers een investering die hoog in de kosten kan oplopen.

Virtualistie
Gelimiteerde budgetten en bezetting zorgen ervoor dat de IT bij gezondheidsinstellingen onder een enorme druk moeten werken wanneer systemen worden geüpgrade of vernieuwd. Hierdoor wordt al snel gekeken naar een virtuele oplossing. Dit zorgt namelijk voor een verbetering in de schaalbaarheid en werkdruk terwijl kosten omlaag worden gehaald zoals dit al bij veel organisaties al de normale gang van zaken is. De gebruiker zal op elk apparaat zijn/haar gebruikersaspecten moeten kunnen overnemen. Wanneer een arts, IT manager of administrator van apparaat wisselt moeten de gebruikersaspecten naadloos in elkaar overgaan, het moet voorspelbaar zijn en moet de beveiliging in orde zijn.

Wanneer artsen van een desktop naar mobiel device gaan terwijl ze aan het werk zijn, zullen ze hun eigen gebruikersinstellingen mee moeten nemen. Wanneer dit niet gebeurd of niet kan, hebben alle andere virtualisatie projecten geen nut meer. De virtualisatie van de gebruiker is de sleutel naar een algehele virtuele omgeving.

De whitepaper
Download de whitepaper voor meer informatie over de virtualisatie van gebruikers binnen zorginstellingen. Zo zal dieper worden ingegaan op virtualisatieplatformen en met welke uitdagingen en kansen een zorginstelling te maken krijgt bij het in gebruik nemen van virtualisatie op de werkvloer.

 

Download de whitepaper
Download