Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Het flash datacenter: moderne uitdagingen opgelost

Flash storage en security

Flash storage is een zeer grote vooruitgang op het gebied van performance in vergelijking met traditionele storage. All-flash arrays bieden voldoende performance om de meest veeleisende analytics-platformen te kunnen ondersteunen. Daarnaast is een all-flash array ideaal voor organisaties met een virtual desktop infrastructuur (VDI). De performance kan voor de eindgebruiker tot wel 50% worden verhoogd.

Storage virtualiseren

Door uw storage-omgeving te virtualiseren kunt u uw data vanuit één centrale omgeving bekijken, beheren en gebruiken. Virtualisatie zorgt ervoor dat applicatie-workloads automatisch worden toegewezen aan de juiste storage resources. Ook de performance van storage kan worden geoptimaliseerd door gebruik te maken van virtualisatie. Daarnaast kan door de inzet van een combinatie van flash storage en virtualisatie de storagecapaciteit volledig worden benut zonder het risico te lopen dat datagroei niet kan worden opgevangen.

Flash storage en security

Organisaties hebben vandaag de dag niet alleen te maken met vraagstukken op het gebied van performance, maar ook met security. Door de voordelen in snelheid kunnen eventuele gevaren sneller worden gedetecteerd. Technieken die worden gebruikt zijn onder meer:

  • Self-healing
  • System-level RAID

In de whitepaper

De whitepaper belicht een tweetal uitdagingen die leven bij organisaties die flash storage overwegen. De whitepaper geeft handvatten over hoe hier mee omgegaan kan worden. De whitepaper laat zien hoe twee zaken die gezien worden als uitdaging voor organisaties kunnen werken als voordeel.