Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Het einde van complexe netwerken

Maak uw netwerk overzichtelijker, veiliger en eenvoudiger te beheren

Nu we met z’n allen meer thuiswerken en mobiel werken, is de behoefte aan bandbreedte, snelheid, prestaties en beveiliging groter dan ooit. De complexiteit van uw netwerk neemt toe, met als gevolg dat het beheer meer tijd vraagt, onderhoudskosten oplopen en kleine fouten grote gevolgen hebben. Hoe zorgt u voor meer eenvoud, overzicht en controle, zonder torenhoge kosten?

Veel organisaties zien door de bomen het bos niet meer. Met bekabelde netwerken, remote connectiviteit, wireless, VPN en WAN worden netwerken steeds complexer. Elk type netwerk heeft in de meeste gevallen ook een eigen beheerslaag, eigen monitoring, eigen security en een eigen beheerbehoefte.

In de praktijk betekent dit dat netwerkbeheerders vaak van de ene tool naar de andere springen en het overzicht kwijtraken. Dit heeft gevolgen voor de efficiëntie van uw netwerkbeheer, maar ook voor de gebruikservaring (meer kans op issues) en voor uw netwerkbeveiliging (meer zwakke plekken).

Een multi-vendor realiteit

Bovendien beschikken de meeste organisaties over een netwerk dat organisch gegroeid is, met technologie van verschillende vendoren. Dit samenbrengen zorgt vaak voor moeilijke integraties en compatibiliteitsproblemen. Het centraliseren van netwerkbeheer is geen kinderspel, vooral omdat de rand – of de ‘edge’ – van het netwerk steeds belangrijker wordt. Slimme devices, thuiswerkers of IoT zorgen ervoor dat het netwerk breder wordt, met meer access points en meer endpoints.

Een consistente aanpak van het beheer en de beveiliging vraagt daarom in de eerste plaats een verregaand inzicht in zowel draadloze als bekabelde netwerken. Hiermee boekt u efficiëntie en dus winst die voelbaar is voor de netwerkbeheerder en voor de gebruiker.

Gecentraliseerd beheer

Met gecentraliseerd beheer creëert u inzicht en overzicht, maar voor het vereenvoudigen, automatiseren en versnellen van beheerstaken is meer nodig. Zeker door de toename van mobiliteit, cloud en Internet of Things (IoT) is de hulp van kunstmatige intelligentie (AI) meer dan welkom.

In deze whitepaper komt u te weten hoe u in 3 eenvoudige stappen een einde maakt aan uw netwerkcomplexiteit. U ontdekt hoe u:

  • inzicht en overzicht krijgt in uw volledige netwerk
  • operationeel netwerkbeheer kan vereenvoudigen, zonder extra kosten
  • uw netwerk veiliger maakt (zeker nu thuiswerken een enorme vlucht heeft genomen!)

Meer weten over de stappen naar een overzichtelijker, veiliger en eenvoudiger te beheren netwerk van morgen? Download dan de whitepaper ‘Het einde van complexe netwerken.’

Zetacom biedt slimme oplossingen voor de complexe ICT-vraagstukken van vandaag en morgen. Het is de ICT-specialist en system integrator voor naadloze, integrale communicatieoplossingen. Ze helpen organisaties om werkprocessen, bereikbaarheid en samenwerking te verbeteren, dankzij slimme technologie. Zetacom heeft jarenlange ervaring opgebouwd, met name als partner voor bedrijven in de care-, cure-, overheidssector en zakelijke markt.

Lees verder

 

Bezoek de website