Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Het Datacenter van Morgen in de zorg

Het Datacenter van Morgen in de zorg

Onlangs is de werde de tweede PQR-live Talkshow uitgezonden. Tijdens deze talkshow werd samen met Jerry Rozeman, Chief Technology Officer PQR, en Michael van der Velden, ICT manager bij de MC Groep, de datacenter van morgen in de zorg besproken. Zo vertelden zei hun visie op de healthcare en de beschikbaarheid van ICT en met name het datacenter in de zorg.

Wat was het doel van de MC Groep?
De MC Groep bestaat uit MC Zuiderzee, MC Dronten, MC Emmeloord en levert zorg aan d e inwoners van de gemeenten Noordoostpolder, Lelystad, Urk en Dronten. De MC Groep was op zoek naar een IT-oplossing voor meer beheersbaarheid en flexibileit om daarmee beter in staat te zijn om in te kunnen spelen op veraderingen van de markt en te innoveren waar nodig is. Ook de continuïteit van de zorg moest gewaarborgd blijven. Hierdoor is een oplossing voor uitwijk en backup van belang.

Wat werd er besproken tijdens de PQR-live Talkshow?
Er werd gesproken over het belang van een flexibele, stabiele en schaalbare infrastructuur in de zorg. Daarnaast werden er verschillen vragen beantwoord die live via twitter en mail werden gesteld.

Welke specifieke onderwerpen kwamen aan bod?
In de uitzending werden de volgende ondwerpen besproken:

  • De achtergrond en probleemstelling
  • De aanpak
  • Keuzecriteria
  • Uitrol en evaluatie

Bekijk dit webinar
Bekijk dit webinar, waarin specialisten hun visie delen over de beschikbaarheid van data in de zorg. 

 

Bekijk Whitepaper