Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Het Cisco beveiligingsrapport 2014: Het probleem van vertrouwen

Cisco 2014 Annual Security Report

Het misbruiken van vertrouwen is een veelvoorkomende aanpakmethode voor veel kwaadwillende hackers. Ze maken misbruik van het vertrouwen van gebruikers in systemen, applicaties en de mensen en bedrijven waarmee zij regelmatig contact mee hebben. Jammer genoeg werkt deze aanpakt heel goed. Er is genoeg bewijs dat deze kwaadwillende steeds meer nieuwe manieren verzinnen om hun malware te installeren op netwerken, waarop zij steeds langer onopgemerkt data stelen en/of systemen verstoren.

Het probleem van vertrouwen
Met methodes uiteenlopend van social engineering tot razendsnelle infiltraties blijven deze schadelijke hackers misbruik maken van het publieke vertrouwen, soms met grote schadelijke consequenties. Dit probleem gaat echter verder dan alleen criminelen die misbruiken maken van kwetsbaarheden of azen op goedgelovige gebruikers; het ondermijnt het vertrouwen in zowel publieke als private organisaties.

Hedendaagse netwerken hebben te maken met twee vormen van vertrouwenserosie. De eerste vorm is het verlies aan vertrouwen van klanten in de integriteit van producten. De tweede vorm is het bewijs dat hackers leveren door steeds vaker vertrouwensmechanismes te verslaan, waardoor de effectiviteit van onder meer authenticatie- en autorisatie-architecturen in twijfel kunnen worden getrokken.  

In dit rapport levert Cisco data en inzichten in de belangrijkste beveiligingsoverwegingen, zoals:

  • Ontwikkelingen op het gebied van Malware
  • Trends op het gebied van kwetsbaarheden
  • De opkomst van distributed denial-of-service (DDoS) aanvallen

Daarnaast wordt in dit rapport ook gekeken naar campagnes die zich specifiek richten op bepaalde organisaties, groepen en industrieën en de groeiende verfijning van hackers die uit zijn op het stelen van gevoelige bedrijfsinformatie. In dit rapport worden aanbevelingen gedaan over security modellen en het verbeteren van zichtbaarheid voor, tijdens en na een aanval.

Download dit rapport
Wilt u het probleem van vertrouwen aanpakken en het beveiligingsrapport 2014 van Cisco volledig doornemen? Download dan geheel vrijblijvend het Engelstalige rapport ‘Cisco 2014 Annual Security Report’.

 

Download de whitepaper
Download