Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Het BYOD-tijdperk is voorbij. What is next?

What’s missing from your BYOD strategy?

Toen het begrip ‘mobility’ een hype werd, wisten bedrijven niet hoe snel ze een bring-your-own-device (BYOD) programma moesten uitrollen die het mogelijk maakte voor medewerkers van het bedrijf om eigen apparaten mee te brengen naar de werkomgeving. Dit beleid maakte het voor een veelal jongere groep werknemers aantrekkelijker om te werken vanaf iedere gewenste locatie.

Bring Your Own Device: kosten besparen?

Door het toepassen van een Bring Your Own Device-strategie verwachten organisaties dat ze onmiddellijk kosten besparen doordat ze niet langer een grote hoeveelheid apparaten moeten blijven beheren. Helaas brengen Bring Your Own Device programma’s de nodige complexe uitdagingen met zich mee die vaak onverwacht zijn.

BYOD uitdagingen

De grote diversiteit aan apparaten groeit organisaties boven het hoofd voor wat betreft de capaciteit om al deze apparaten actief te beheren. Medewerkers gebruiken steeds meer niet-zakelijke applicaties die door de organisatie ook niet gecontroleerd (kunnen) worden. Daarnaast gebruiken medewerkers ook applicaties die niet door de organisatie beheerd worden voor zakelijke doeleinden.

Mobile Device Management

Mobile device management zorgt er niet alleen voor dat het management van apparaten gecentraliseerd wordt maar ook dat IT-afdelingen de controle krijgen over het uitvoeren van updates en het makkelijk uitrollen van applicaties. MDM heeft echter ook een aantal belangrijke nadelen.

  • Slechte gebruikerservaring
  • Privacy problemen
  • Security risico’s
  • Toenemen van kosten
  • MDM alleen is onvoldoende

Na het BYOD-tijdperk

Choose Your Own Device (CYOD) en Company owned/personally enabled (COPE) programma’s winnen snel aan populariteit. Voor een groot gedeelte zijn deze programma’s hetzelfde maar het belangrijkste verschil is dat medewerkers kunnen kiezen uit een door de organisatie ondersteunde catalogus met apparaten.

CYOD en COPE zorgen daardoor dat belangrijke uitdagingen die spelen bij BYOD de IT-organisatie geen hoofdpijn meer bezorgen. Enterprise Mobility Management (EMM) is de sleutel voor het beheer van persoonlijke apparaten in een zakelijke omgeving zonder dat de gebruikerservaring negatief wordt beïnvloed of er nieuwe security uitdagingen opspelen.

In de whitepaper

Lees geheel vrijblijvend de whitepaper waarin uiteengezet wordt wat er na het BYOD-tijdperk komt. De voor- en nadelen van BYOD worden toegelicht waarna een aantal argumenten op een rij worden gezet die voor een CYOD/COPE beleid spreken. Na het lezen van de whitepaper weet de lezer wat IT-organisaties te doen staat voor het leveren voor een goede gebruikerservaring zonder dat er allerlei nieuwe risico’s of hoge kosten geïntroduceerd worden.