Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Het belang van services resource planning in onze kenniseconomie

SRP geeft bedrijven inzicht in hun beschikbare capaciteiten

We leven in een wereld waar de economie service- en projectgericht is geworden. Internationale organisaties beseffen dat het niet langer gaat om concurreren op prijs- en productniveau. Wat nu telt zijn klantgedreven projecten waarbij vooral kennis, vaardigheden en ervaring een belangrijke rol spelen. Wil je succesvol worden in deze servicegerichte economie? Dan is resource management cruciaal. Hoe weet je anders hoeveel tijd, materiaal en kennis je nodig hebt om een positieve klantervaring te creëren?

Schakel hulp in: Service Resource Planning (SRP)

Deze nieuwe cloud-based toepassingen ondersteunen je bij het managen van je project in alle fases: van offerte tot facturatie. Een SRP-oplossing is eigenlijk een ‘best of’ van elementen uit ERP, Client Relationship Management (CRM) en Professional Services Automation (PSA). Het grote voordeel van een SRP-oplossing in vergelijking met de losstaande applicaties is het inzicht wat je medewerkers geeft. Zo heeft het hele projectteam bijvoorbeeld altijd, en overal, toegang tot het financiële plaatje en kan me op basis hiervan snelle beslissingen maken.

Integratie zorgt voor snelheid

Onderzoekt toont aan dat de best scorende organisaties vooral uitblinken door gebruik te maken van een geïntegreerde oplossing. Veel dienstverlenende organisaties maken gebruik van ERP-, CRM- en PSA-oplossingen. Bedrijven die gebruik maken van een geïntegreerde oplossing halen de beste bedrijfsresultaten.. Het delen van informatie over afdelingen heen zorgt ervoor dat de hele organisatie beter op de hoogte is van kennis, beschikbaarheid en winstgevendheid, dit per project, klant of consultant.

Grijp de controle

Wat zijn nu de grootste voordelen van een SRP-oplossing?

  1. Gestroomlijnde processen
  2. Geef de winst een boost door de volledige zakelijke levenscyclus te optimaliseren
  3. Verhoogt inzicht in alle aspecten van de onderneming
  4. Ondersteun de werkwijze van support-teams om de productiviteit te verhogen
  5. Bereik real-time business management en financiële zekerheid

Ben jij benieuwd geworden naar de praktische toepassingen van een SRP-systeem? Benieuwd hoe dienstverlenende bedrijven zich voorbereiden op de toekomst? Download dan deze whitepaper!