Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Het ABC van de nieuwe IT

Grip op IT met Cloud Management

Als IT-professional in de zorg moet u er elke dag voor zorgen dat de gebruikers van de ICT-infrastructuur tevreden zijn. De ontwikkelingen omtrent ICT gaan vrij snel. Medewerkers maken gebruik van hun eigen apps en willen toegang met hun eigen device op het netwerk. Een plek waar ze onderling medsiche of organisatorische informatie met elkaar kunnen delen. Hier moet u als IT-professional adequaat op reageren. 

De trends van de IT-industrie

Binnen de IT industrie worden er vijf grote trends onderscheiden: cloud computing, social networks, big data analytics, mobile devies en Internet of Things (IoT). Deze trends zorgen ervoor dat werknemers hun productiviteit kunnen optimaliseren, maar tegelijkertijd zijn deze trends ook grote uitdagingen om binnen uw organisaties in te voeren. Zo is de rol van IT’er veranderd, de IT’er is niet langer de ondersteuner of de innovator. De rol van de IT’er wordt steeds meer de gatekeeper die ervoor zorgt dat vreemde applicaties, devices en systemen buiten de deur worden gehouden, zodat gebruikers productief aan de slag kunnen binnen de ICT-infrastructuur.

ICT-infrastructuur optimaliseren

Om ervoor te zorgen dat u uw ICT-infrastructuur goed kan beheren, zodat gebruikers zelfstandig maar gecontroleerd aanpassingen kunnen uitvoeren in het systeem zijn er verschillende managementoplossingen. Deze managementoplossingen noemen wij: ‘Cloud Managementoplossingen’.

Wat zijn Cloud Managementoplossingen?

Deze oplossingen faciliteren de vernieuwde IT. Zij automatiseren processen die veilig toegang tot en gebruik van IT-resources mogelijk maken. Cloud Managementoplossingen zorgen voor beheer en onderhoud van dynamische infrastructuren die de gebruiker centraal stellen.

Download deze paper

Deze whitepaper schetst de trends en uitdagingen die voorkomen in het IT-landschap. Er wordt in de paper besproken wat Cloud Management inhoudt en legt uit in welke stappen u een gefundeerde keuze kan maken voor de implementatie van Cloud Managementoplossingen.