Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Het aantal bedrijven dat AI heeft geïmplementeerd is afgelopen jaar verdrievoudigd

In de afgelopen 2 jaar is er meer data geproduceerd dan in alle jaren hiervoor. Niet alleen door mensen maar ook door sensoren en camera’s. Organisaties omarmen AI (artificial intelligence) en ML (machine learning) steeds meer.

Uit het onderzoek van Gartner blijkt dat het aantal bedrijven dat een vorm van AI heeft geïmplementeerd in het afgelopen jaar maar liefst verdrievoudigd is.

Gartner: ‘Omarming van AI en ML neemt een vlucht’

In december 2018 heeft Gartner een online enquête afgenomen bij 106 Gartner Research Circle-leden. Dit panel wordt geleid door Gartner en bestaat uit professionals met kennis van zaken als het gaat om de zakelijke en technologische aspecten van AI en ML.

Maar liefst 59% van de respondenten gaf aan artificiële intelligentie in te hebben gezet. Daarnaast berekende Gartner dat de wereldwijde bedrijfswaarde van AI in 2022 verder zal groeien naar 3,9 biljoen. Een flinke groei ten opzichte van de berekende bedrijfswaarde in 2018 (1,2 biljoen dollar). 

Voeg ook met AI waarde toe aan uw organisatie

Ontwikkelingen als artificial intelligence en machine learning kunnen ook uw organisatie helpen data te verwerken en u te voorzien van relevante informatie op het moment wanneer u deze nodig heeft. Hoe zorgt u dat uw initiatieven en pilots ook daadwerkelijk de werkvloer bereiken? De tweedaagse training Artificial Intelligence in Business gaat van uit een operationeel en business perspectief in op het toepassen van AI binnen uw organisatie.  

Nieuw in de training is de AI Game. De game helpt u bij het maken van keuzes en leert u hoe u echte operationele of strategische uitdagingen aanpakt door de inzet van AI. Tijdens deze game krijgt u verschillende rollen en gaat u dilemma’s oplossen zodat u in staat bent AI ook werkelijk toe te passen in de praktijk. De AI game loopt als een rode draad door de training heen en hiermee doet u meteen praktijkervaring op.

Meer informatie over de tweedaagse training artificial intelligence in business? Bekijk de gloednieuwe brochure.

Bron: Gartner